Monday, August 5, 2019

Char Kuew Teow Sotong Godang Rumah Makan ADWA Kuala Pilah

Hi korang...

Rasa sekali pasti termimpi - mimpi merupakan tagline Rumah Makan Adwa di Kuala Pilah...sebenarnya ni merupakan first time SA terjah tempat ni untuk JJCM versi SA hahaha...mengada kan..nak jugak letak JJCM. Alaaaa..kasi chance la...SA kan memang suka JJCM bawak mak abah dan anak dara SA tu pi makan- makan. Sebenarnya dah banyak kali tengok kawan- kawan update status pasal Char Kuew Teow Sotong Godang ni..eh..apa yang Godang? Godang tu bahasa Minang yang bermaksud besar.Maknanya Kuew Teow Sotong Besar. Speciality diorang selain Char Kuew Teow ada juga Burger Bakar Hitam dan Nasi Kukus Salai. Tapi Sabtu lepas memang SA nak cuba Char Kuew Teow. Kata sepakat di pilih..semua makan Char Kuew Teow kecuali Dania nak cuba Mozarella Burger Hitam Bakar yang akhirnya tak cukup untuk dia and then order gak Char Kuew Teow biasa.


Bahaya ni...sekali rasa pasti termimpi- mimpi katanya


Pandai owner tarik pelanggan..zaman sekarang kan orang suka share kat media sosial, sambil tu dapat potongan 5% diskaun lagi..syaratnya kena la tunjukkan post korang masa buat bayaran di kaunter


Abaikan muka kami satu family yang macam bukan rupa orang...semua penat ambil buah masa kat kampung


Yang baju kuning tu makcik SA..adik kepada mak...semua kepenatan ni...perut pun lapar


Huiiii...terliur plak tengok gambar


Minuman yang kami order


Mozarella Burger Bakar Hitam Dania....daging tu homemade dan juicy sangat...


Anak dara ni kalau bab burger memang dia suka laa


Char Kuew Teow Biasa
  

Abaikan muka kepenatan SA


Tudiaaaaa...Char Kuew Teow Sotong Godang SA....


Masam je muka dah kenapa?


Khusyuk masing- masing


Abah yang satisfied dengan Char Kuew Teow Sotong Godang dia...


Bukti yang menu ni sedap...licin....

Seriusly memang sedap...

Nak dijadikan cerita, Salah seorang owner Rumah Kedai ADWA ni friend ngan SA kat FB, SA pun tak ingat macma mana kitorang leh friend. Dia pun sama...dia kenal SA dan tau SA blogger...terus dia buat interview session..siap amik video lagi..SA layankan aje la...mulanya segan la sebab comot kan..tapi tak nak hampakan permintaan owner kedai..makanya ada la dia rakan video kami satu family makan....eh..eh..abah tanya plak..ni nak masuk tv ke apa...hahahaha..apa lah abah ni..mesti la nanti diorang masukkan dalam media sosial diorang...nanti boleh la repeat lagi makan kat sini...banyak gak menu- menu lain yang menarik yang boleh dicuba...korang kalau nak cuba boleh la terjah ke Kuala Pilah...

Instagram : Rumah Makan ADWA
Alamat : Kampung Perigi Jerneh, Jalan Kuala Pilah, Kampung Tanjung Ipoh (5.14 km) 71500 (44.94 mi)
Kuala Pilah 71500
Tel : 017-344 3913 


6 comments:

  1. dap tu, SA..jauh plak kuala pilah..klu dkt2 ni, boleh gak terjah..suka gak JJCM kenkadang..

    ReplyDelete
  2. tk pernh try lg beger yg roti color hitam kt mn2 cafe...terliur tgk char kuehtiaw tu tp jrg2 yg lauknya sotong..biasa udang kan

    ReplyDelete
  3. Semua nampak sedap😋. Dahlah tengah lapar masa baca entri ni😅.

    ReplyDelete
  4. sodap eh SA. aduhai...
    char k teow ni, feveret kak Nurin.
    mana gi, oder k teow gak.
    tapi tu la, tgk burger kak Dania tu, lapo!!!!!!
    juicy nampak nyer...

    ReplyDelete
  5. Aduiii.. Sedap pulak nampak yg niii kakk.. Dugaaaannnn

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah