Thursday, August 22, 2019

Pemenangnya Lepat Pisang Nyonya Colours!!!

Hi korang..

Haaa...tajuk memang sesuatu kan...tetiba ada pemenang bagai..pertandingan lepat pisang tersedap ke apa ni...betul korang..SA beli lepat pisang sebab suka..memang fav dari dulu...tapi lepat pisang yang SA suka tu mestilah menepati citarasa SA...pisangnya bukan masam sebaliknya cukup manis pisangnya dan kuih nya tak la terlalu banyak tepung dan mesti ada kelapa putih tu...semalam SA beli lepat pisang seketul kat La Cucur Cafe kat KL Sentral ni...masa makan dah rasa failed dah..sebab sikit pisang dan isi pisang tu masam dan banyak tepung. Takde pun isi kelapa parut...sedih rasanya...dah la mahal kan RM1.40 kalau tak salah untuk seketul.Tapi SA makan jugak la..rezeki kan..takkan nak buang plak...tapi tetap tak puas hati la sebab terkenang- kenang lepat pisang sedap...nak buat sendiri memang takde la kan....


Lepat pisang La Cucur Cafe

Kebetulan plak hari ni SA pergi beli kuih untuk meeting kat NuSentral...so lepas beli kuih meeting tu semua SA patah balik sebab nak tengok ada lepat pisang ke tak..sekali ada uolls...silapnya SA beli 2 ketul je...patut beli jer la 4-5 ketul..Harga pun sama je RM1.40 seketul..dah tentu- tentu sedap kan..cukup segala rasanya..memang kuih muih kat Nyonya Colours ni sedap- sedap tapi harga agak pricey la...pernah gak jumpa lepat pisang dicampur ngan jagung la...dengan kacang merah la..SA x suka yang tu..SA nak yg betul2 tradisional...


pendek jer lepat pisang ni...


sedap sangat..ada kelapa dan macam biji gandum kot kat dalam tu beberapa biji...terasa kelapanya...


So kalau teringin lepas ni boleh la beli kat Nyonya Colours je..nak buat sendiri tu x tau la bila nak buatnya...as usual x boleh la makan selalu kuih2 manis ni...for sure dia campur gula skit kan...SA takde la kencing manis, darah tinggi pun dah ok..tapi kena berjaga-jaga la dari sekarang..umur dah 40an ni semua kena jagakan..next nak buat pencarian kuih apa plak agaknya kan..dulu kekecik x suka kuih2 manis ni..lebih pada karipap dan popia or cucur badak...la ni dah beralih plak...faktor umur ke apa...

15 comments:

  1. Mahalnya RM 1.40 seketul. Tapi kalau dah teringin nak makan, beli jelah Kak SA. Sekali-sekala tak apa😁.

    ReplyDelete
  2. Kenapalah nampak lepat pisang time gini, baru siang tadi bgtau anak macam nak makan lepat pisang huhuhu

    ReplyDelete
  3. Wahhh.. Siap ikat dengan tali lagi, nampak elegant plak lepat pisang tu, hihi

    ReplyDelete
  4. tak pernah try lagi lepat pisang kat nyonya colours..biasa beli talam aje...boleh cuba lepas ni..hihihi

    ReplyDelete
  5. Yummmm lepat pisangg. Dulu masa tok sihat selalu dpt makan. skrg dah tak sihat sgt nak jmpa pun susah
    jalan2 sini https://theathra.blogspot.com/ :D

    ReplyDelete
  6. Kalau sedap dan terbaik, harga memang tak menjadi masalah lah kan. Tetiba rasa esok nak cari lepat pisang jugak laa.. Hee..

    ReplyDelete
  7. series ju xperna mkn lepat pisang, xperna cuba pun huhu.

    Salam jumaat sis =)

    ReplyDelete
  8. Nyonya Colours kat NU kan. okey nanti nak gi cari. my favourite ni, tapi tak pernah jumpa yang sedap lagi. dulu mendiang nenek yang selalu buat, saya pandai makan je la.

    ReplyDelete
  9. suka juga lepat pisang...mahal sedap tkpe

    ReplyDelete
  10. fav liez ni... lepat pisang!!!! lama tak makan pulak tu.. saje je tauuuu

    ReplyDelete
  11. 1.40 seketul..gulp..boleh tahan rega dia..tapi kalau dah suka..beli gak la..saya pun suka lepat pisang ni..skrg susah nak cari org jual lepat pisang ni..

    ReplyDelete
  12. Kak Sue suka lah juga lepat pisang nie, menarik depa bungkus lepat pisang ikat dengan tali tu.. sedap pun sedap ya. Boleh lah cuba nanti kalau ke sana..

    ReplyDelete
  13. pernah buat lepat pisang ni.
    tang nak membungkus nyer tu fail!
    bersepah. terkeluar-keluar :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah