Tuesday, August 6, 2019

Dah Hilang Craving Durian....

Hi korang...

Tak habis lagi SA ni ngan durian kan...kalau dulu masa remaja x makan durian langsung..SA start jadi hantu durian lepas bangun dari koma dulu..kalau jumpa kawan- kawan sekolah lama dulu..diorang pelik..siap tanya bukan ke SA x makan durian...ntah la SA pun tak tau..jadi terbalik lak..dari x suka durian jadi hantu durian...Ahad lepas SA pi PD buat photoshoot untuk product review then on da way balik tu SA beli durian untuk makan dan durian untuk buat tempoyak...giler banyak beli durian tempoyak..tak semua durian tu untuk buat tempoyak tau...mana yang elok tu boleh makan dan boleh buat serawa durian..atau orang NS panggil "gula durian". SA beli durian D24 dalam 4 biji untuk makan...total semua sekali RM138.


Durian 2 longgok ni dengan yang dalam bakul kuning tu cina tu jual borong kat SA RM60


Then 4 biji durian.. RM78


Geram je..kalau banyak duit nak je beli semua sekali


Ni durian yang elok untuk buat serawa durian.. 


Ni untuk buat tempoyak


Durian yang SA beli untuk makan...sedap giler walau ada rasa pahit- pahit skit


Serawa durian in the making


Best...creamy..

Puas hati dah...sebelum ni beli kena tipu kan..kali ni takde kena tipu..malah dapat durian yang lagi elok...tempoyak pun dapat 2 botol besar..dah banyak stok tempoyak mak SA dah...memang dia tak nak bagi sesapa de...dia cakap untuk makan sendiri...ikut la mak...sekarang dia habiskan dulu tempoyak tahun lepas..yang baru memang x usik..memang simpan dalam fridge...Dania plak tak makan durian..tapi tempoyak dia makan plak...x tau la dia tu..bila tanya buah apa je yang awak makan ni kakak? Jawapan dia...anggur or strawberry...apple...huh...menyakitkan hati je...buah- buah tempatan ni dia tak pandang de..kalau dia makan pun rambutan tapi yang dah siap kopek..kalau suruh dia makan sendiri or kopek sendiri..sampai ke sudah dia takkan makan de...ntah mengikut perangai siapa ntah..


6 comments:

  1. sedap!!!
    adik aida da siap buatkan aida 2 botol besar tempoyak, SA.
    balik umah mak mertua dia ari tu, rezeki diorang, durian menjadik sgt2. tak termakan.
    happy. raya aji ni dia bwk kan ke melaka. sedap sedap sedap!!!
    sabtu ni, before balik seremban, umah mak mertua, nak ajak asben makan durian dulu lah.

    ReplyDelete
  2. sedapnya...semalam pun baru dpt durian free hehehe. Tapi Ida tak berapa minat durian. boleh je makan..tp tak banyak

    ReplyDelete
  3. aduh duh..sedapnya tgk gambar durian tu...menyelerakan...tapi tue la rega tu je, main timbang..berpikir nak beli..tapi en.somi, kdg dia beli je...malas nak pikir pasal rega sebab favourite punya pasal...

    ReplyDelete
  4. Sedapnya. Tahun ni saya tak berkesempatan lagi untuk makan durian sebab tak balik kampung pun.

    ReplyDelete
  5. aduh banyakknya doyan. Untuk orang yang tak makan doyan macam Cici ni, rasa nak pitam pulak. Hehehe.

    Sekarang masih musim ke?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah