Tuesday, August 13, 2019

Percutian Family Ke Cameron Higland Last Part - Kea Farm

Hi korang...

Sape dah start keja hari ni?hehe..SA dah start keja dah...aik masuk office ramai lagi cuti rupanya...so kita yang cuti tinggal sikit ni elok duk diam- diam dan buat kerja..sambil- sambil tu SA nak up entry last ni ha sebelum SA up citer Raya Aidiladha. Kang lagi lama simpan ntah tahun bila nak publish..ni last la ni SA janji...So untuk last entry ni kami cover plak KEA Farm...ingat tak ramai orang masa ni..almaklumlah hari Isnin kan...takde makna hoke...memang ramai giler..penuh Kea Farm tu dengan manusia termasuk lah SA dan satu family.....

Jom la tengok apa yang menarik....


Sotong gergasi goreng...beli la seekor untuk Dania..


Jambu jeruk...SA x beli...


Pi CH kalau x beli strawberry memang tak sah la..


Masak ranum dah


SA beli 4 bekas...RM30...


Cuaca walau dingin..tetap cerah..


Jagung mutiara...kat sini kalau nak beli jagung kena tengok dulu ye..jangan x tau jagung mutiara pun ada tiruan..


Penjual strawberry tengah susun2 buat strawberry dalam bekas


Ha...geram tak? selonggok ni RM20 kalau tak salah


SA x beli yang ni..


Lambakan buah dan sayur- sayuran..ada 10 bungkus RM10 kecuali buah- buah tu la..but buah still murah


Keledek 1kg RM10


Kentang pun sama RM10 for 1kg


Banyak giler..kalau la boleh makan...


Tomato cherry


Sayur- sayur bungkus


Aloe vera...sayang betul x beli sepokok..


souvenir


Syurga SA 



















SA sebenarnya suka bunga...bukan tak nak beli masa kat sini..kereta penuh dah...x tua la sebenarnya penuh dengan apa sebab SA x shopping sangat pun..nanti la kalau ada rezeki boleh la pergi lagi...kat sini SA beli la strawberry...sayangnya tak tahan strawberry tu..sampai rumah Seremban dah benyek kebanyakannya...maybe cuaca dah berubah..kan strawberry sesuai dalam suhu sejuk je...takpe la..nak buat cane kan...balik tu kami ikut jalan Tapah...ya allah...berliku2 jalannya...lepas ni naik ikut Simpang Pulai dan balik pun better ikut Simpang Pulai..ambil masa yang lama kalau ikut Tapah...target sampai Seremban dalam pukul 6pm..last2 sampai kul 9 malam..terlambat betul mak cuci buah pinggang...nasib takde apa- apa berlaku....

Yeay habis dah citer CH...yang pelik acaner la entry ni bleh tersimpan dalam draft...okeh SA takde hutang dah ye...next time boleh pergi lagi...semoga dimurahkan rezeki...aminnnn

12 comments:

  1. jambu jeruk tu macam ngeri je nak beli tgk color dia. kalau makan mau habis berwarna bibir.

    Part yg paling sronok gi Cameron ni pada saya ialah beli sayur. rasa macam segala mak nenek sayur nak borong.

    ReplyDelete
  2. dah lama x gi CH. Eh! Keledek tu di Kelantan RM4 je sekilo! Di CH sampai rm10? Mahal yg amat..

    ReplyDelete
  3. kita first gi CH masa kursus, lps tu smpi skrg tak pnh lagi pgi dah, huhu, sedih

    ReplyDelete
  4. Rasa teringin nak pergi CH lagi bila baca entri SA nie..

    ReplyDelete
  5. Geram tenguk buah2 dan bunga2 CH ni

    ReplyDelete
  6. Sama lah kita dah start kerja harini. Seronokkkkkk mmg menggila kalau pergi CH kannn especially sayur2 segar. Strawberry yg merah menyala.. sedappppp.

    ReplyDelete
  7. kea farm ni is a must utk aida jengah if naik CH.
    moreover, aida pasti akan stay kat copthorne.
    jalan kaki jer ke kea farm, SA.
    riada di pagi hari, sebelum turun balik melaka.
    time tu lah baru memborong sayur, keledek, tea, fresh flowers, jagung.
    terbaik lah CH.

    ReplyDelete
  8. Saya pun baru makan strawberri. Ada kawan pergi ke CH dan bagi strawberri. Kali terakhir saya ke CH tahun 2015.

    ReplyDelete
  9. seronoknya kak pergi bercuti. saya dh lama tak ke cameron. suka buah jambu tu... makan sejuk2. strawberi makan kt sne je sedap. ehheheheh

    ReplyDelete
  10. ya Allah...murahnyaaa stroberi kat atas sana...nak nangis tengok fresh macam tu... 😥

    ReplyDelete
  11. Allah.. Cantiknya warna strawberry tu.. Puas kalau makan kat CH.. Kalau bawa turun meti rasa dia berubah.. Eh.. Jagugng pun ada tiruan eh kak SA.. kena belek betul2 lah lepas nie..

    ReplyDelete
  12. alahaiii warna merah strawberi tu menggiurkan sungguh..lama tak ke Cameron sbb malas nk tempuh kesesakan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah