Thursday, August 29, 2019

Hari Cheating Makan Tapi Masih Makanan Sihat...

Hi korang....

Hari ni hari SA cheating...tak bawak bekal pi kerja..semalam balik lambat dan tak sempat nak sediakan pape pun..well SA nak try and error perut SA ni ok tak kalau tak makan bubur sehari ni...so untuk sarapan pagi SA beli sandwich jer..so pagi tadi sebelum masuk office SA beli Sandwich Chicken Slice Cheese & Lettuce kat My news.com. Korang tau je la harga kat My News.com tu dah tentu- tentu mahal..sandwich tu je RM5.90 dan SA up plak yakult 2 botol. SA hari- hari minum yakult sebab ada probiotic dan ianya baik untuk perut SA..kalau takde yakult SA akan beli vitagen. So pagi tadi makan la sandwich tu...tunggu sejam..tunggu 2 jam..sampai jam ketiga SA tak rasa apa dan perut SA okey je..haaa...satu menu checked! So selamat makan sandwich...lepas ni boleh repeat...

Tengahari SA beli plak nasi suku jer..lauk ayam goreng kunyit campur buncis dan sayur campur cauliflower ngan brocolli...alahai mahal betul makanan kat food court sekarang...mencekik betul..untuk itu je SA kena RM7.50. Takpe la asalkan menu tak pedas dan SA rasa kenyang...hari- hari makan bubur pun jemu kan? so hari ni tak makan bubur so esok makan la bubur semula..ada yang cakap kenapa SA tak beli je bubur MCD. Bukan tak nak beli...tapi MSG banyak sangat kat bubur MCD tu...kalau korang tak percaya korang pi beli..

Meh la tengok gambar yang tak ikut turutan tu..malas nak betulkan...


Nasi suku, sayur campur dan Ayam goreng Kunyit..


Sandwich Chicken Slice, Cheese & Lettuce


Muka happy sebab  dapat cheating makan...

Sesekali boleh la cheating but kena make sure yang makanan SA tak pedas, sayur kena ada, buah kena ada..kalau tak..memang perut SA akan ada banyak acid reflux semula...kalau SA nak cheating dan tak bawak bekal itu yang SA kena utamakan...nasi amik suku je, sayur dan buah..dan amik protein skit..memandangkan ada dada ayam goreng kunyit tu yang SA amik..kalau tak..jenuh mencari makanan...memang takde rasa..memang tak sedap di tekak...tapi yang tak sedap tu la ubat kan...alhamdulillah hari ni perut SA ok dan dah seminggu ni ok dah...kena makan selalu dan tak boleh tak makan atau lewat makan...pemilihan menu makanan pun tak leh main belasah je..kena gak dititik beratkan...SA x suka la pakai baju kaler putih...kalau pakai warna putih ni nampak gemuk plak kan..hahahaha....weekend ni nak timbang berat...kita tengok berapa berat SA..Cuti 3 hari kan minggu ni...habis la...sure banyak aktiviti makan jer la nanti....

10 comments:

  1. Sedap pulak nampak samdwich tu. Kite sandwich lover

    ReplyDelete
  2. Mudah2an kesihatan SA bertambah ok

    ReplyDelete
  3. Haha.. Kontrol SA.. Kontrol..

    ReplyDelete
  4. cheating takpe.. harap2 cepat sembuh la perut ya.

    ReplyDelete
  5. harga sandwich kat mynews memang mahal kan

    ReplyDelete
  6. kat tengah2 KL Sentral tu apa je tak mahal kannn.. kalau boleh taik celup tepung pun laki & dijual mahal namatey hahahaha.. but alhamdulillah, u've new foods boleh makan instead of bubur je hari2 =)

    ReplyDelete
  7. kalo kita, suka bubur marrybrown lagi...mcd punya, bau minyak bijan dia kuat sangat...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah