Friday, August 2, 2019

Cerita Tentang Makan- Makan Lagi....

Hi korang....

Jumaat dah hari ni kan...memang sekejap jer masa berlalu dan sekarang kita dah ada di hari kedua di bulan Ogos. Bulan Ogos ni ada 2 keraian yang besar kan..first Aidiladha dan juga Hari Kemerdekaan. Diam tak diam next week kita akan beraya lagi...kali ni Aidiladha plak la...the best part nanti Aidiladha cuti sampai Isnin sebab public holiday jatuh pada hari Ahad so dapat extra cuti hari Isnin..yeayyy...bab cuti bukan main suka lagi kan...hahah...sape x suka cuti oiii..sebenarnya hari ni takde specific idea nak cerita. Biasa la Jumaat dan pagii kan,..otak tengah lagi...petang2 skit la kalau ada idea yang nak SA bincangkan dengan korang.

Rabu lepas SA makan kat Kayu Nasi Kandar. Situ je la tempat makan yang kami bleh fikir..kadang dh x tau nak makan apa..malas nak mencari lepak je situ ngan kengkawan. Makan tengahari memang penuh kat situ..keliling banyak office kan..malas nak tunggu lama order jer maggi goreng...sangat tak sihat kan...lepas tu bising Gerd melanda...muahahaha...sendiri cari pasal kan...

Meh la tengok apa yang SA makan..walau hanya sepinggan maggi goreng tapi presentation tu yang buat selera tu datang..hahaha..


Menarik tak?telur tu menggiurkan ye tak?

Leps dah makan tu kami berpecah..semua ada urusan lain..SA plak pi 7 Eleven dalam NuSentral tu..hajat dihati nak cari air bird nest Ecolite tu..takde plak kat situ..then beli eskrem je...konon mengada nak makan dessert lepas lunch...poyo sangat..sebenarnya teruja ngan eskrem Magnum yang di share oleh Sha Mohamad kat instagram dia...tapi takde plak yang jenis karamel tu...beli jer la apa yang ada..dah teringin sangat...


Magnum Almond RM4.90


Sedap la...cuma x leh la beli selalu...sedikit manis..

Itu aje la cerita hari Rabu..

Lepas ni tak tau la nak cerita apa plak lagi kan....SA nak bincangkan ngan korang dari sehari ke sehari tentang entry blog..korang suka SA share tentang apa? selain dari review dan task client la...kalau bab makanan rasanya dah beribu dah entry pasal makanan. Pasal dunia artis SA memang dah lama tinggalkan dunia artis ni..dulu kan SA pernah jadi PR...then nak share tentang apa lagi erk? Personal macam tak relevan jer...nanti SA nak citer tentang kehidupan bekerja SA okey tak? Just yang random je...dan menjurus ke arah PERKONGSIAN. korang rasa ok tak? Nanti SA seang- selang kan la dengan entry2 biasa yang SA share...

16 comments:

  1. Mak memang dah jarang sangat update blog. Tak tahu apa yang hendak dituliskan...

    ReplyDelete
  2. alaaa..dah terliur tengok ais krim tuuu..kak SA nihhh..ahahahaa

    ReplyDelete
  3. kayu nasi kandar dekat bandar sri permaisuri ye SA..dekat area rumah saya tu..hiihi

    ReplyDelete
  4. halahhh..telur kat megi goreng tu yang buat kte kecur air liur..haha

    ReplyDelete
  5. Boleh je Kak SA nak cerita tentang kehidupan bekerja. Mana tahu bermanfaat untuk yang baru nak melangkah ke alam pekerjaan. Minggu ni saya perasan yang Kak SA update tentang makanan hari-hariπŸ˜….

    ReplyDelete
  6. fav sy magnum almond ni... tp mmg betul x leh mkn selalu sbb manis

    ReplyDelete
  7. Silap timing tgk blog akk.. Xlunch lg ni huhulapooo

    ReplyDelete
  8. Lama nyer x ngap magnum. Feveret!
    Biasa nyer aoda beli magnum mini sekotak tu.
    Sekeluarga makan yg mini hi hi hi...
    Janji merasa magnum :)

    ReplyDelete
  9. Ok je if sudi bak share prihal keje.
    Dpt la tau nature pekerjaan sesama kita kan.
    Mana la tau boleh beri inspirasi :)

    ReplyDelete
  10. πŸ‘πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜€

    ReplyDelete
  11. Untungla dapat cuti panjang lagi

    ReplyDelete
  12. Tetiba rasa teringin aiskrim magnum tu

    ReplyDelete
  13. Kalau saya, SA..saya campur-campur..entry personal, makanan, entry berbayar..hehe...as long saya pastikan blog ber update hari2...

    ReplyDelete
  14. kalau tekak tk sedap rasa mmg cari aiskrim magnum..mmg fav yg almond tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah