Tuesday, August 20, 2019

Crave It? Grab It...Grab Food La....

Hi korang...

Semalam SA EL, anak dara kesayangan tu demam terlampau panas..dah la sepatutnya semalam dia start sekolah dah..pukul 3.30 pagi dia kejutkan SA kata panas macam api badan dia..memang mama dia risau betul la..tak tiso mama eh fikir dia demam..takkan mama nak pergi kerja kan..pepagi tu jugak basahkan tuala tekap kat dahi dia..mak oiii..sekejap jer kering tuala tu..sebab tu semalam SA tak bersiaran walau banyak jer benda nak update.

Jumaat lepas as usual SA order Grab Food...kali ni order western yang sihat dari Hoagies On The Go..SA order Grilled Chicken Chop dengan nasi tapi sayangnya nasi tak dapat..hahaha...maka makan jer la Grilled Chicken Chop tu..gigih makan dada ayam sampai kenyang..ye la order nasi sekali tak dapat plak kan...dah la SA at least kena makan nasi dalam sesenduk untuk alas perut..bleh gigil woo takde nasi...tapi SA cepat2 report kat Grab..tak lama  tu dapat email say sorry and diorang pulangkan balik harga nasi tu masuk dalam wallet Grab SA..bagus...cepat tindakkan...ada yang tanya kenapa tak guna food panda pula..banyak pilihan..bukan tak nak..SA dah install apps dia..tapi hp SA jadi banyak pop up plak..jadi ianya sangat mengganggu..terus uninstall apps food panda..kita setia jer la dengan Grab Food ni...



Suka kalau sekali dia bagi paper bag..


nampak best kan?

So far SA takde komen untuk Grilled Chicken Chop ni...sedap, fresh, coleslaw pun fresh termasuk kentang tu..kes nasi takde tu dah settle..so SA x boikot kedai ni..sedap sebenarnya...cuma pihak restaurant kena la berhati- hati lepas ni dan baca order tu betul- betul kan..services kena jaga..orang bayar kan..bukan tak bayar..apapun..Hoagies On The Go restaurant ni makanan dia sedap dan sihat...banyak restaurant yang menyajikan makanan sihat dalam senarai Grab...korang yang diet pun sesuai...jom la terjebak sama- sama ngan SA..

11 comments:

  1. puashati tgk ayam tu besar..salad pun fresh tapi sayang nasi tetggal..hehe

    ReplyDelete
  2. fuh seyes nampak sedap. dah la tengah lapaq ni. hehehe

    ReplyDelete
  3. pantas juga bila die pulangkan blk harga msk dlm ewallet tu ye..nmpk yummy tu

    ReplyDelete
  4. Nasib baik Kak SA boleh dapat refund. Grab Food ni banyak pilihan makanan tapi disebabkan kena guna E-Wallet, saya tak minat nak guna. Lagi prefer kalau boleh bayar cash😅.

    ReplyDelete
  5. perghhh mengancam ayam diaa! hehehe. dap dappp

    ReplyDelete
  6. Ayam die tu bikin perutku lapor..hehe

    ReplyDelete
  7. Lapar lapar lapar lapar lapar lapar.. Hehehe 😆😆 semoga anak cepat sembuh dari demam ye..

    ReplyDelete
  8. Nasi is penting kan.
    Aida pun mesti nak pekena nasi.
    Nampak cantik dan menarik ayam tu.

    Melaka pun fa byk grabfood, food panda, etc.
    Tapi tu la, aida lom pernah try.

    ReplyDelete
  9. untung kalau dapat makanan sedap. Kalau bayar makanan tak sedap memang kecewa.

    ReplyDelete
  10. haha..dah lama terjebak gak ngan grab food, food panda..rasa malas nk masak je, suh en asben oder kat salah satu ni..hehe..

    ReplyDelete
  11. waahh tak pernah cuba lagi grab food nie kak..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah