Friday, August 2, 2019

Lunch Dengan #WOKIT

Hi korang...

Hari ni kan...SA dan kawan office malas nak kemana- mana, kebetulan masing- masing sibuk dengan kerja..kawan SA tengah sibuk focus paper Board so x nak la kacau dia..so kami decided tak nak keluar ke mana- mana rehat ni..SA plak macam biasa order dari Grab Food la..kali ni pilih dari #WOKIT yang terkenal dengan makanan dalam box dan the best part is kita boleh masak sendiri makanan ikut makanan pilihan kita..macam mana tu? haaa...dalam apps tu bila kita pilih #WOKIT, ada paparan pilihan makanan, ada nasi, ada noodles kalau tak salah..SA tengahari nak makan nasi so SA klik kat bahagian nasi..ada pilihan gak lagi..antaranya nasi putih dan brown rice so SA pilih brown rice. Lepas tu SA pilih sauce Kam Heong, ad banyak pilihan sauce sebenarnya, then pilihan protein SA pilih sotong ( matilanak amik seafood lagi,7hb nak pi checkup SA oii), pas tu kena pilih 2 jenis sayur, SA pilih bok choy dan brocolli. Additional SA mintak cili potong as usual...then confirm kan order...kali ni tak sampai 20 min dah sampai dah makanan sebab dekat je..#WOKIT ni kat Bangsar je...sihat sangat la pilih brown rice kan...tapi nak cakap la kat korang...pilihan SA tepat sebab sedap sangat..hahahaa....


Box nampak macam besar sebenarnya kecik je..cukup untuk sorang makan...itupun tak habis


Brown rice pilihan SA dengan semua ingredient yang SA pilih 


Bismillah....


Jemput makan korang...

Okey SA dah makan dah...

Rehat lama ni...apa nak buat ni? SA ingat nak start buat kerja skit...lepas tu ingat nak tengok movie jap...eleh...yer ke ni...silap haribulan SA tido kejap lagi ni...bukan boleh percaya kan..rehat pun lama hari ni...perut dah kenyang...

11 comments:

  1. Saya tak pernah dengar lagi tentang #WOKIT. Memang ada kat kawasan KL/Selangor je ke, Kak SA?

    ReplyDelete
  2. wahh.. rare betul makan nasi dalam box tu la SA.. tp memang nampak best nasi goreng SA tu..

    ReplyDelete
  3. Wow! Menarik.
    Aneka food delivery ada d kl ekk.
    Melaka ni baru nak ada tau.
    Few ofismet dah start oder tau.
    Food panda. Grabfood.

    ReplyDelete
  4. Macam best ja SA order makanan dari grab food.. belum cuba lagi Kak Sue nie haa..

    ReplyDelete
  5. WAH..senanglah macam tu..nampak macam bungkusan mkanan cina

    ReplyDelete
  6. Wah, kena try ni. Nampak sedap 😋

    ReplyDelete
  7. wahh baru tau pasal wokit ni.. menarik nanti boleh cuba..

    ReplyDelete
  8. owh maknanya kita pilih ingredients depa masak kan dan hantar la ye SA, menarik juga kan :)

    ReplyDelete
  9. Wahhh.. Nampak sedap dan menarik. First time dengar.. Kena try ni

    ReplyDelete
  10. pernh tgk wokit ni...tp tk pernh try..senang kn kalao tknk kuar..order je skarang..mcm2 delivery ada

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah