Tuesday, August 27, 2019

Kedai Eco RM2.10 Berhantu, Beli Satu Keluar 2 Bag Plastik...

Hi korang...

Selalunya SA baca pengalaman orang je masuk kedai RM2 ni dari nak beli 1-2 barang jadi berplastik lepas keluar..mula ingat alaaaa..stendet la tu kadang sampai kat situ baru teringat nak beli apa...ehhh.....benda ni jadi kat SA ok...SA sebenarnya nak pi beli bekas bekal tipuware yg ada 2 compartment tu sebab susah bawak bekal banyak-banyak kan...hurmmmnn...pergi sorang je..tuju kat tempat barang yg di cari...dh pilih dan amik masuk bakul..eh..eh ..cantik plak mug ni...eh...botol air ni pun cantik...capaiiiji....masuk bakul.....then jalan lagi....tetiba..nampak abah plak datang kat SA bawak 2-3 barang lagi...sudip la..senduk la..pisau la....x leh jadi ni....kang penuh bakul...padahal benda tu banyak je kat umah..nak cakap x yah beli kang derhaka plak kan....sudahnya amik je...


Haihhhh.....

Dari 1-2 barang yang patut harga x sampai RM10 terus jadi RM30...betul la berhantu kedai ni...pandai market strategy diorang...nasib baik x bawak anak-anak buah...kalau tak.....confirm terbabas ngan toys kan...kelakar pun ada gak la....dh pesan dh kat abah..abah x yah turun...along pi kejap je nak beli tipuware je..ermm...aura kedai ni mmg meresap kat orang lain rupanya....nasib la kan....next kalau nak pi kena pi sendiri la...x leh la pi satu keta or simply singgah2... bukan kedekut or berkira...benda yg dipilih tu dh tentu-tentu banyak kat rumah..beli lagi..tambah banyak lagi..yg ada pun x guna kan....

Bahaya la kedai Eco RM2.10 ni.....power betul kuasa hantu belaan diorang....nasib bawak duit..kalau turun keta bawak duit ngam-ngam je...haaaa...cane? keluarkan balik la barang yg dipilih dari bakul?

Cer jawab....hahahha....

Khidmat masyarakat dibawakan khas oleh SA yang dh terkena....nak buat cane.....

Sabau je laaaaa.......


20 comments:

  1. dah kata kedai ne ada 'something' hahahha. Nasiblah kita sekapal kalau tak bawak anak-anak pun nanti tangan ne gatal jew gapai barang yang tak de dalam list

    ReplyDelete
  2. nmpk murah je kn...tp bila dh masuk..mcm2 nk dibeli ye hehe...adik2 kita slalu gk pi..kita pernh pi tp yg kecik je..cuci2 mata je ...nanti nk try pi yg beso kot rambang mata hehe

    ReplyDelete
  3. Banyak kali juga berlaku kat LZ, dah buat shopping list pun masih terbabas..
    Memang kedai 'berhantu' ni..

    ReplyDelete
  4. Bukan kata akk je...
    Nieyl pun sama kak..kalau bawa mak nieyl pun sama juga...
    bukan kata 2 plastik, berplastik²..

    ReplyDelete
  5. muahahaha terjebak jugak akhirnya.. memang kedai eko ni berantu betul.
    tapi kalau tak masuk & tak beli rasa menyesal pulak..

    ReplyDelete
  6. Hahaha... Memang ramai terjebak. Dari rumah dah mindset nak beki barang yg dikehendaki je. Tapi sampai kedai, habis list.. Terlebih sudah.. Hehe..

    ReplyDelete
  7. kedai tu memang ada saka besorrr hahahha

    ReplyDelete
  8. Normal kalau pergi kedai Eco berbelanja melebihi planningšŸ˜‚.

    ReplyDelete
  9. Best.. bawa rm50, berbeg-beg boleh borong. Tapi yang malasnya, habis sume barang yang tak perlu pun nak diborong.

    ReplyDelete
  10. yea SA..setuju sgt..mmg kita dah aim nak beli apa..tpi lalu kat rak situ..eh comey la..jalan lagi..eh apa ni..rasa macam tak ada je kat rumah..amik lagi masuk bakul..tahu2 penuh bakul..tue saya malas nk singgah eco ni..berantuuuu..haha

    ReplyDelete
  11. yea SA..setuju sgt..mmg kita dah aim nak beli apa..tpi lalu kat rak situ..eh comey la..jalan lagi..eh apa ni..rasa macam tak ada je kat rumah..amik lagi masuk bakul..tahu2 penuh bakul..tue saya malas nk singgah eco ni..berantuuuu..haha

    ReplyDelete
  12. gi kedai ni memang jangan diangkut anak-anak, boleh mengundang bahaya kat poket.

    ReplyDelete
  13. Faham sgt nmpk capai nampak capai haha tah2 penuh bakul. Magic kan kedai eco ni haha

    ReplyDelete
  14. Hahaha.. sama la kita.. konon nak beli satu dua barang je.. last2.. penuh se plastik tu.. hahahah..

    ReplyDelete
  15. hahahahha memang! 1 bakul kadang2 boleh jadi RM100...bahahahhaha

    ReplyDelete
  16. Hahah..berapa banyak hantu duduk dalam tu entah. dia punya tersampuk tu memang tak boleh bawak bincang.mentang² RM2 je kan.xde hal 2 plastik tu..hihi

    ReplyDelete
  17. hehe. mmg berhantu pun.. nk masuk pun takut. masuk je msti semua nak tarik masuk bakul. haha

    ReplyDelete
  18. Kikiki.. memang kuat saka kedai ECO ini.. sha kalau turun memang sorang je.. Bahaya bawa encik suami or anak-anak.. ada je tangan diorang nak capai nanti..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah