Wednesday, August 21, 2019

OOTD Rabu 21 August 2019

Hi korang...

Hehehe..a quick update uolls, Dah petang baru nak up kan..sibuk la uolls..nak plak boss setengah hari meeting kat luar..lepas tu balik x sempat buat apa lagi terus masuk meeting lain plak..dalam pada sibuk tu sempat plak SA tumpang pose kat bilik boss, tengok cahaya cantik je..bukan amik kesempatan boss takde..sebenarnya nak tunjuk yang SA dah kurus skit..skit jer la...sebelum ni 60kg, then turun ke 58kg...la ni dah 57kg. Sebab apa? Sebab diserang Gerd & Gastrik kan...so SA sekarang dalam proses menjaga pemakanan. Maunya tak turun mendadak kalau dah hari- hari makan bubur, sayur, ikan, dada ayam dan buah je...SA berpantang buat seketika sampai betul2 sembuh...Inilah hasilnya avoid segala daging, daging kambing, Seafood dan fast food. No more dah..karbo pun SA avoid mana yang boleh bagi asid reflux berkumpul..

Gigih kan nak sihat...ada 2 bulan lebih jer lagi sebelum jumpa doktor pakar..korang doakan ye agar SA istiqomah...


Pose 1


Pose 2


Pose 3


Candid 1


Candid 2

2 gambar terakhir tu candid...hahaha...jahat betul...SA kena turunkan lagi beberapa kilo sampai berat jadi 53kg...kena betul- betul gigih ni..ada yang tanya SA x makan ke..ehhhh....makan la macam biasa..dari makan 3 kali sehari SA sekarang makan 5 kali tapi dalam kuantiti yang sikit agar perut SA sentiasa kenyang. Pesakit Gerd atau Gastrik tak boleh kalau tak makan tau....kena makan dan kena make sure kenyang..dah la makanan kegemaran sebelum ni SA tak leh makan dah buat sementara waktu...sedih je tengok orang tayang makanan...pergi makan kat tempat- tempat best..tabah la hati ni tunggu next appointment 30 Oktober...lepas tu kita tengok apa doktor cakap...ikutkan SA boleh je nak makan macam biasa tapi tu la..SA yang sendiri nak jaga pemakanan SA..tak nak membuta tuli makan dah...umur dah meningkat ni macam- macam penyakit boleh singgah kan..apa2 pun kena jaga sendiri..sapa lagi nak jaga kan?

12 comments:

  1. wah kakak cantiknya.. bilalah saya nak diet ni. boleh try jugalah makan bubur

    ReplyDelete
  2. selamat berdiet kak..moga diberikan kesihatan yang baik..Aminn

    ReplyDelete
  3. SA..ai like your ootd ni..very da style..kalau la gomen boleh pakai camni..haha...laju2 pi cari seluar & baju..

    ReplyDelete
  4. stylo! untung kurus ... pakai apapun cantik

    ReplyDelete
  5. Cantiknya SA.. semoga SA terus sihat ya..

    ReplyDelete
  6. wahhh.. kurus secara sihat ni, boleh ke I follow ek???

    ReplyDelete
  7. nak naik berat badan mmg cepat.. nak turunkan berat badan NAZABedah dibuatnya.. siap nak kena discipline & istiqomah diri kannn SA..

    ReplyDelete
  8. bestnya dapat cecah angka 5 tu..sy dah lama tak rasa angka tu kak

    ReplyDelete
  9. kelas sgt kak.. bilalah aya nk kuwus ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah