Thursday, August 8, 2019

Percutian Family Ke Cameron Highland March 2019

Hi korang...

Rupanya kan..ada banyak benda yang SA tak share lagi ngan korang masa trip CH SA bulan 3 ari tu..ada 2 entry lagi tak berpublish macam entry kat bawah ni ha...nak cerita pun benda dah lepas kan..tapi kalau setakat nak memeriahkan entry blog boleh la kita publish...kalau tak salah SA masa ni kami singgah kat Cameron Valley Bharat Tea tu ha..ingat nak pi yang satu lagi tu..tapi jauh plak..masa pun terhad masa tu kan..sebab nak balik Seremban dah...so kita singgah la kat sini..minum teh dan lepak kejap pas tu beli la teh skit bawak balik...stok teh kat rumah pun macam dah habis je...pelbagai jenis teh ada kat sini..x pergi CH la kalau tak beli teh kan?

Jom la tengok gambar...

Lihat juga cara menyemak senarai hitam imigresen secara online sekiranya anda ingin melancong ke luar negara


Welcome note..


Anak dara ni ngan hp x lekang...


Diorang pekena cheese cake la..green tea la..


beli dan makan share sebab semua dah kenyang


Souvenir yang dijual..


Antara jenis tea yang dijual..ikut jenis tau harganya


pelbagai perisa jugak


Pelbagai jenis cake yang dijual kat sini

Then kitorang gerak..ingat nak pi Rose Valley..tapi malas plak nak menurun bukit tu..ingat nak amik gambar bunga ros..


Lambakkan pokok bunga


Haaa amikk....banyak bunga rose..beli ke tak? tak boleh makan so tak beli...haha


Cantik- cantik bunga rose ni..


Ingat nak beli yang ni...tapi.....kereta penuhhhh....


Cantik kan...besar2 rosenya..


ni lagi laaa....


ya allah yang merah ni cantiknya


ni dah kembang betul


dapat petik sedap ni...

Tapi orang cakap kalau beli pokok bunga rose kat CH..tanam kat bawah..confirm mati atau hidup tapi bunganya tak besar macam kat CH..betul ke?


Candid..allah perempuan gemuk mana ni...


Ya allah debabnya masa ni


banyak plak candid ha..


Nak pi mano tu mokcik?


Nak melintas la kot masa ni..

Next kan..kalau naik CH lagi tak leh la pi 2 hari satu malam..kena pi 3 hari 2 malam..baru best explore macam- macam....kena plan lagi la nanti...

Hujung tahun ni tak tau nak buat trip pi mana plak....


11 comments:

  1. tang mananya yg debab kak ooiii...ok je tu. saya ni feeling2 beli baju size L..sekali bila sarung stuck kat perut hahah

    ReplyDelete
  2. Huiii kek tu.. Betul..hujung tahun ngam pulak cuti sekolah panjang..

    ReplyDelete
  3. CH ini memang tak puas kalau tak tengok bunga.. Rasa sejuk je mata tengok pelbagai warna bunga..

    ReplyDelete
  4. Cameron huuu.. Lame dah x jalan2 sane..

    ReplyDelete
  5. Rasa teringin pulak nak pegi lagi CH nie.. last pergi anak-anak Kak Sue semua kecik lagi..

    ReplyDelete
  6. CH memang tak pernah membosankan, tapi tang jammed dia tu boleh buat fikir banyak kali nak pi ke tak

    ReplyDelete
  7. Memang tak sah kalau ke CH tak beli stok teh kak.macam2 perisa ada.

    ReplyDelete
  8. kita haritu p Cameron jugaaa tapi lain tarikh la hehe... ada singgah tengok bunga juga. geram je. sempat beli bunga untuk majlis nikah sekali hehe

    ReplyDelete
  9. Kak SA sebab pun saya suka.. Comey je

    ReplyDelete
  10. aida kalau ke CH, nak beli hydragea.
    pernah dulu kala beli. tak hidup lama, SA.
    masa tu rumah takde bumbung. tanam dia dlm pasu.
    if kerap kena direct cahaya matahari, dia akan mati.
    CH tu kan sejuk. tu yg hydragea sihat walafiat.

    ReplyDelete
  11. bulan 9 nanti aida da ada plan ke Penang, SA.
    ntah2 akan naik jap CH. dpt makan eksrem ke, stroberi cicah coklat ke, jadik lah kot :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah