Wednesday, March 11, 2020

Sambal Dapur Kak Nis Sesuai Untuk Ramadhan

Hi korang..

Hari ni #teamadam kuciwa erk..hahaha...nak buat cane korang...pagi tadi memang dia takde kat MRT...ke dia nak test kakak je kot...hahaha....entah- entah rumah dia pun takde air kan...sape tau..ye tak? Sebab rumah kakak takde air semalam...well hari ni SA nak share dengan korang tentang SAMBAL DAPUR KAK NIS Pedas Menyengat....nak puasa ni kan..sambal2 power ni sangat membantu orang-orang bujang macam SA...yang tak bujang pun boleh jer layan sambal ni...memang sedap tau korang...

Ada pelbagai jenis sambal keluaran Dapur Kak Nis yang sedang mendapat tempat di hati penggemar sambal...korang x yah nak sibuk-sibuk nak masak sebab sambal-sambal ni boleh terus dimakan dan digandingkan dengan masakan korang...perghh..telan air liur plak SA ha...

SA senaraikan apa yang ada dulu ye

1. Sambal Ikan Masin Garing
2. Sambal Bilis Merah
3. Sambal bilis petai garing
4. Sambal Ikan Bilis Garing
5. Sambal Hijau

dan ada banyak lagi..tahap kepedasan korang bleh tengok kat label botol ye..dan ada yang pedas yang mild dan ada yang strong juga. SA nak kena rasa dulu kehebatan sambal Dapur Kak Nis yang sedang menyengat sekarang ni...istimewanya sambal Dapur Kak Nis ni kerana ianya tiada pengawet, tiada MSG, tahan lama, produk Muslim dan pastinya bahan yang digunakan adalah bahan yang berkualiti tinggi dan terpilih...untuk hasil yang superb kena la jaga kualiti kan....

Jom tengok gambar....









SA dah rasa dah sambal- sambal keluaran Dapur Kak Nis...memang sedap..SA paling suka Sambal Bilis Garing tu..memang sedap dan sedikit pedas..boleh la SA makan..takde masalah pun walau pedas sikit..masa gaul dengan sudu pun SA dapat rasa kerangupan sambal ni...Bukan SA sorang je suka tau...Dania pun suka sangat sambal bilis garing ni...nanti weekend ni SA nak rasa plak sambal yang lain..

Korang nak cuba? SA sangat- sangat rekomen kat korang...

Untuk info lanjut



9 comments:

  1. Suka sambal yang pedas-pedas ni.

    ReplyDelete
  2. bahaya ada sambal2 ni, takut bertambah2 makannya, hihi

    ReplyDelete
  3. Wah.. Bestnya.. Menarik ini untuk buat stock bulan puasa..

    ReplyDelete
  4. sambal gini memang orang akan cari di bulan puasa nanti... memudahkan kerja

    ReplyDelete
  5. Senang dan mudah ada sambal macam ni masa bulan Ramadhan. Grab and Go konsepnya! :) xx

    ReplyDelete
  6. skrg ni semuanya dah mudah dah kan...

    ReplyDelete
  7. kalo kita ada duit lebih, kita nak beli sambal hitam dan sambal hijau tu!

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. tu la. kebetulan dah blogwalking blog sha.
      aneka sambal. lumayan!
      mudah bila nak bersahur ni kan.

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah