Tuesday, March 17, 2020

SA Dan Kisah Akasia MRT Part 14

Akasia MRT part 14

Tepat jam 8.45pm malam semalam tengah kakak masak lauk Sambal Sardin dan Telur Dadar berdua dengan housemate tetiba phone kakak bunyi..kakak memang tak ingat langsung pasal si Adam ni sebab dalam otak tengah fikirkan kemungkinan Lockdown kan...then kakak jawab la call


SA : Assalammualaikum...hello
Adam: Waalaikumsalam..hello Amanda..
SA : Ada apa Adam?
Adam : Amanda sihat?
SA : Alhamdulillah sihat...
Adam: Masih marah saya lagi?
SA : I nak marah pasal apa? u ada buat salah ke?(saje hentam)
Adam : Ye la..saya risau Amanda marah saya sebab saya dapat no hp Amanda tu..kan Amanda blocked number saya kat Whatsaap..
SA : Ikutkan mmg la i marah...i unblocked ur number coz i rasa unsecure so i need an explanation...so ada apa2 yang u nak terangkan?
Adam : Okey la..i dapat number Amanda dari my cousin yang kebetulan follower dan readers kat Blog dan Media Sosial Amanda...
SA : Then...( Sambil goreng telur dadar and mintak housemate settlekan)
Adam : Saya mmg nak kenal ngan Amanda...itu je ..ye la saya dh cuba minta elok2 dengan Amanda tapi still x dapat kan...
SA : Then... ( sambil menumis sambal sardin)
Adam : Eh Amanda marah ke ni...
SA : Awak rasa saya tengah buat apa?
Adam : Dengar macam bunyi tengah masak
SA : So awak rasa saya tengah marah ke..?
Adam : Tak tau la...
SA : Yes...mulanya saya marah..tapi readers saya pujuk saya supaya unblocked dan minta awak berikan penjelasan..cuma cara awak tu yg salah dan saya tak berkenan ..tapi takpe la benda dah jadi kan...
Adam : Alhamdulillah...lega hati saya...kalau tak semua benda saya buat jadi tak tentu arah...saya cari Amanda kat KL Sentral..dah 2-3 hari
SA : Sape suruh awak cari?
Adam : Ye la...saya kalau boleh x nak la bermusuh ngan Amanda..
SA : Saya tak cakap pun saya nak bermusuh dengan awak...
Adam : Lega hati saya...so..jom lunch?
SA : Not at this time...
Adam : Kalau macam tu bila ..
SA : Tunggu PM buat announcement kejap lagi...
Adam : Okey nanti saya call..
SA : Tak payah call ..whatsaap je..
Adam : Amanda!!!.
SA : Ape u ni tetiba bertempik macam tu?
Adam : I'm sorry ...Amanda maafkan saya eh...
SA : Ye la ...

Lepas tu kakak letak hp..makan...mandi segala...dengar live pengumuman by PM...amik kau Perintah Kawalan Pergerakan start 18/3 - 31/3 😱😱😱

Tetiba Adam WhatsApp

Adam : Amanda, apa kata kita jumpa and lunch esok..
SA : Ish awak ni....boleh x bersabar .
Adam : Boleh la....boleh laa...
SA : Tak boleh....

Tetiba dia call...

Adam : Boleh laaaa...
SA : Tak boleh la....saya bz...
Adam : Dah tu bila..lunch je pun
SA : Apa yg pentingnya lunch tu?
Adam : Penting la..
SA : Saya x leh bg kata putus...
Adam : Plis..plis..
SA : Macam budak2...umur awak berapa sebenarnya ni .
Adam : 29 tahun... ( kakak dh agak)
SA : Awak nak kawan ke ngan ppuan umur 42 tahun..awak tau saya dh tua?
Adam : Mana ada tua..nampak early 30's je...semua readers Amanda cakap x tua kan...kita nak kawan je..
SA : Hish...x suka la macam ni...
Adam : Saya suka!!!
SA : Dah la..saya nak letak phone..
Adam : Esok jumpa eh...
SA : Tengok la....
Adam : Amanda.......

Kakak letak je tipon...phewww....masalah ni.....dia dh mula nak menuntut lunch semula..ada yang kakak blocked balik ni kang...dh la pening pasal Kawalan Pergerakkan 14 hari...memang tak la kakak nak duduk rumah sewa je..dengan xde tv apa segala...hoiiii bleh mati pucuk uolls...#ehhh...dia sibuk plak nak ajak lunch...eeeeeee........macam la lunch tu luput tarikh kalau buat lambat skit....

Kakak lambat pagi ni...mmg tak nampak pun dia kat MRT...ah lantak la...malas nak fikir..kejap kang sure dia whatsaap..x pun sure dia call....

8 comments:

  1. haaa yang ni la buat kita rasa nak jadi #teamkakak ni..geram betul kat adam ni..

    ReplyDelete
  2. Tak boleh makan di kedai sekarang. Bawa balik atau penghantaran.

    ReplyDelete
  3. Alamak dah part 14 ke kisah Adam ni, nak tahu Adam ni sapa..hihi..macam best pulak!

    ReplyDelete
  4. makin menarik akasia akak ni..hihi..mmg tunggu setiap hari..:)

    ReplyDelete
  5. Alamak...29 th..muda lg..tp zaman skrg org dh tak kisah pasal umur kan..

    ReplyDelete
  6. eehhh xtahu cerita full...xboleh komen...hehehe...

    ReplyDelete
  7. Gigih betul nak dapatkan nombor phone.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah