Friday, March 20, 2020

Akasia WFH Part 16 ~ Cekodok Ku Hangit Kerana Adam

Akasia WFH Part 16

Hari ni kakak awal pagi dh bangun sebab tak lena sangat tido diserang cirit birit.. kejap-kejap bangun..ntah apa yang salah makan semalam pun tak tau...maybe sebab banyak sangat makan buah betik depan rumah yg masak dipokok 🤭🤭..so apa aktiviti kakak hari ni selain WFH? dah check email apa segala..kakak buat sarapan...and standby to sprint cleaning bahagian dapur. Kakak Dania ambil bahagian tandas atas bawah...apa yg penting kerjasama kan...

Tiba-tiba phone bunyi.. conversation panjang skit pagi ni...

Adam : Assalammualaikum, morning Amanda
SA : waalaikumsalam..morning..
Adam : Dah sarapan?
SA : blom..tengah buat sarapan
Adam : Masak apa tu..
SA : Menu org kg je...cekodok bilis
Adam : erm..sedap tu..fav i..
SA : Oo..bagus la..ingat awak amik english breakfast je
Adam : Eh..saya org kampung Amanda...apa Amanda masak saya makan...( dah start merepek)
SA : Sorry....apa u cakap?
Adam : eh...hahahha..just joking..saya org kampung jgk macam Amanda..
SA : Jangan nak berangan sangat eh...
Adam : Berangan free
SA : Adam..nak tanya skit la...awak ni xde girlfriend ke?
Adam : Kenapa..Amanda nak jadi gf saya ke?
SA : adoiiii....i'm asking u...
Adam : Dulu ada la..skrg back to single...i'm a single man after divorce last year..
SA : oh mennnnnn.......
Adam :  Why? Sebab status i ngan u sama?
SA : sorry to hear that...
Adam : takde apa la....eh..amanda dh sudah masak ke..
SA : Allah..hangit kuih i...u la ni....mengacau je...
Adam : hahaha...saya kat rumah ni tengah lapar..kalau dekat boleh buat muka tak malu mintak makanan kat Amanda
SA : And u sure je la i akan bagi u makanan?
Adam : I twu u seorang wanita yg baik, ibu dan anak yg baik so u takkan buat org yg tengah lapar macam tu kan?
SA : Amboii...ni apesal cakap macam ni..amik hati ke apa ni?
Adam : Hahaha ..pening la Amanda..3 hari dh WFH..
SA : U kerja apa sebenarnya Adam?
Adam : Bukan Amanda teka i keja CIMB ke?
SA : Eh mana la i tau..i nampak lanyard u CIMB..
Adam : hahaha..lanyard tu kazen i bagi..dia keja CIMB...i keja biasa2 je tukang sapu sampah...
SA : oh bagus la..tukang sapu sampah pun keja halal apa..takde tukang sapu kotor la dunia...( nak poyo plak dia)
ADam : I kerja Oil & Gas la Amanda...kerja biasa je...selalu keluar2.. bosan kerja macam ni ( merungut plak)
SA : Bersyukur la ada kerja...org kat luar sana ada yg xde kerja tetap pun...stop la merungut...
Adam : I suka u cakap macam ni...sejuk hati..
SA : Dh la Adam....i nak buat sarapan ni... ( baik stop dari dia terus merepek dan kakak blocked dia)

Haih...pasal dia kakak terleka kejap sampai hangit kuih kakak...siap kena perli ngan mak kakak lagi..ntah apo kojo eh kau ni...hangit dh kuih...cubo la siap an dulu baru nak bergayut ke apa...seee......watch u Adam !!! lenkali jangan call kakak time buat sarapan pagi2...Faham?

#teamadam Si Adam ni Duda laaaaaa.....mudanya jadi duda...dan dia bukan kerja CIMB🤦🤦🤦

Kat bawah ni kuih kakak yg dapat diselamatkan..yang hangit kakak dah buang...😤😤😤
Done update today...hey...x sabar2 eh korang.....kakak banyak kerja ni..lepas sorang2 piyem....babab kang....



12 comments:

  1. macam seronok pula nak follow cite akasia nie dr yg kt tv....hehehe semoga ada penghakhiran yang baik...

    ReplyDelete
  2. suka style u layan mamat Adam tu..tak sabar nak tahu next episode..kiki..

    ReplyDelete
  3. duda rupanya adam..hah nasibaik tk rentung cekodok

    ReplyDelete
  4. Haha..leka bergayut..kalau Adam tu dekat boleh bg kt dia yg rentung tu

    ReplyDelete
  5. Hampeh betul Adam.. Call salah timing.. Habis cekodok kak SA hangit..

    ReplyDelete
  6. Macam pokok durian wak juga
    tengah berbunga2

    ReplyDelete
  7. hahahhha kelakor komen wak tu...

    ReplyDelete
  8. Aduhaii sampai terhangit tu kak. Mujur tak semua hangit. hihi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah