Wednesday, March 18, 2020

Mode WFH Hari Pertama

Assalammualaikum......

Hi korang....

How's your day today? haaaaaa........SA manage to balik Seremban malam semalam walau menerima pelbagai kecaman..kena kecam ke? ye la u olls...diorang ni tak faham SA ni duk bujang...nun jauh kat Sungai Buloh tu...dah semua housemate takde kat rumah..diorang pun balik kampung memasing, apa plak halnya SA tak balik kan..dengan rumah sewa tu takde TV, makanan pun tak sempat nak adakan banyak, dengan takde internet connection, dengan dengarnya bekalan air terputus...apa kes plak kan...so SA nekad je...lantak la orang nak kata apa, SA ada reason tersendiri dan ada mak abah dan anak untuk di beri perhatian. Kelam kabut selruh negara semalam kan...

Apapun hari ni merupakan hari pertama WFH mode, pagi- pagi boss dah whatsapp, on lappy je..tak connect pun hotspot sebab lom ada arahan buat kerja...so..sambil- sambil SA update jap blog...jap lagi off hotspot dan teruskan blogging...korang yang WFH macam mana? SA seawal pukul 7.30 dah bangun..si kembar dan Dida naik bilik SA dan gusti SA suruh bangun, adoiii..dah macam anak beruang memasing kacau mama tido...rupanya suruh bangun buatkan sarapan, diorang lapar, mami dah keluar pergi kerja...tak sempat buat sarapan.


Standby mode


Layan Movie Korea


Terpacak depan lappy dengan muka x siap

Semoga semua kita seluuh negara dan dunia dilindungi dari virus Covid-19, Stay calm people, jangan panik..jangan la dan tolong la jangan panic buying. Kesian orang- orang kendian yang takde benda nak beli. Kena ingat jangan selfish sangat. Semua ni sementara sahaja demi membasmi penularan  virus ni. Bukan semakin menurun malah semakin meningkat. Scary kan..Jom kita sama- sama membantu. Jangan sampai lepas ni perintah berkurung pulak. Mintak dijaauhkan la...bukana senang kalau terpaksa lockdown nanti..semua aktiviti lumpuh...bahaya...

7 comments:

  1. sama la kita work from home tp certain dept ada kena pi opis

    ReplyDelete
  2. betul tu, kena ikut arahan. jgn la sampai lock down. semoga kita semua terus dilindungi Allah.
    aamiin...

    ReplyDelete
  3. moga cepatlah wabak ini berakhir....tgh sediakan bahan utk aktiviti indoor ptg ni...

    ReplyDelete
  4. Harap-harap lepas ni kes wabak turun.

    ReplyDelete
  5. tu la, risau jugak bila orang cakap ada gelombang ketiga...naudzubillah...

    ReplyDelete
  6. Saya Cuba bertenang dengan Tak teelalu banyak membaca pasal Covid 19, tapi fokus jaga diri, pemakanan Dan haha hidup sihat... Masih terpaksa bekerja..adeh... Semoga cepatlah terhapus Covid nihhh..fobiaaa lah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah