Monday, March 2, 2020

Popia Sayur Campur Shredded Chicken Permintaan Dania

Hi korang...

Semalam SA balik kampung kejap melayan mak dan abah SA nak balik kampung...so balik sampai rumah pun dah penat kan..tengah baring dengan Dida tetiba kakak Dania turun dari tingkat atas tanya...mama patutnya buat popia untuk Dania kan..dari last week Dania nak tak dapat...allah....SA cakap la mama penat la kakak, baru balik kan...terus dia buat muka and naik tingkat atas semula..As a mom...memang terkesan la dihati bila anak merajuk macam tu...siap merajuk la plak dia kan...terus mama serba salah...jam masa tu dah pukul 5 petang dah...ah..sempat lagi ni...terus ajak Atuk dia pi Zemart kejap.

Gigih mama bila anak merajuk...penat macam mana pun ketepikan rasa penat tu...jom la tengok gambar...


Kulit popia


Sayur- sayuran carrot, tauge, sengkuang dan timun


Shredded chicken - dada ayam tu goreng dan carik- carikkan...


Mencabar skit masa nak lipat..


Jadi akhirnya...dapat banyak gak..separuh frozenkan


Sedia untuk digoreng


Dah siap goreng..cantik plak kejadiannya...


Homemade sos...

Lega hati...mama takde hutang ngan Dania dah...senyum lebar dia..bila dah makanan fav dia..makanya berulang- ulang la dia makan sampai malam...malam pun tak makan nasi dah..dia sorang je banyak makan...orang lain setakat makan 2 ketul je..sebab besar dan inti SA letak penuh...kalau jual memang mahal ni...hahaha...ada hati plak nak menjual erk...Uwan dia cakap semalam lepas je mama ngan atuk dia pergi kedai, dia turun semula..pas tu tanya mama pergi mana..uwan dia cakap...dah awak merajuk mama x buat popia..mama awak pergi kedai la beli bahan...dia terus bersorak..yeayy dapat popia...

Sabar je la anak dara ni...untuk mama awak nak melayan...kalau malas nak layan....tak merasa la ....

16 comments:

  1. dlu mak kita slalu buat....kita tk pernah buat..tau mkn je hehe

    ReplyDelete
  2. sedapnyaa.. nak resepi homemade sos pulak :D

    ReplyDelete
  3. sedapnya SA, memang puas makan isi ayam banyak sayur pun fresh lagi...
    kita kalau anak kata nak apa-apa memang tak sampai hati nak kata takmo buat kan...
    gigih la jugak buat walaupun kita penat...

    ReplyDelete
  4. Lama betul tak buat popia camni, kadang fikir nak buat takde sapa nak makan, so beli je la 5 RM2 huhuhu...suka makan popia ni dengan sambal cuka dia tu, nikmatnyaaaa

    ReplyDelete
  5. Sedapnya ada isi ayam carik. Harap dah tak kempunan nak makan.

    ReplyDelete
  6. betul tu, kita pun salu tunaikan apa yg anak nak makan, huhu. sebab takut dia kempunan

    ReplyDelete
  7. wah sedapnya..lama xbuat popia macam ni..:)

    ReplyDelete
  8. Fuh..terdengar-dengar rangup kulitnya tu lepas digoreng.Ya Allah.

    ReplyDelete
  9. sedapnyaaa.tak pernah lagi tahu ada isi ayam.. but kalau buat sendiri, nak letak isi gajah pun boleh kan SA.. puas hati, letak isi banyak2. Kalau beli kat kedai nnt buat sakit hati je hehehe

    ReplyDelete
  10. rajinnyer mak buat popia inti ayam ni., hehehe

    ReplyDelete
  11. oh takda lah susah sangat nak buat. cewah ayat ku. haha :D

    ReplyDelete
  12. ni kalo jual, agaknya RM2 seketul..hahahahhahaha

    ReplyDelete
  13. ini kalau beli dkt luar ni mahu seketul rm1 ni...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah