Thursday, March 12, 2020

SA Dan Akasia MRT Part 12

Akasia MRT part 12 ( Rasa macam nak last episode je ni)

Ramainya orang naik MRT hari ni..train problem lagi ke macam petang semalam? Risau gak kalau tetiba mamat Adam ni muncul..semalam x de kan...harap-harap takde la jugak hari ni...mood kakak hari ni ok...rasa fresh betul sebab malam tadi dapat mandi dengan puas, dapat tido puas..so jangan la ada yang rosakkan mood kakak😜😜😜
Kakak terpaksa lepaskan 2 train pagi ni sebab penuh, sure tak dapat tempat duduk kan..so kakak masuk train lain..dup dap dup dap jugak ni..berdoa sangat jangan la dia ada...train dh gerak memang rasa lega sangat...

Tapi....jangan berharap nak lega sangat hoke...sampai kat Stesen Kg Selamat dia masuk..dah kenapa dia naik dari Kg Selamat plak ni...dan dia berdiri depan kakak di coach paling hujung..bukan tengah2 macam biasa..

Dia : Morning SA..
SA : Er morning... ( kakak x senyum pun, cuak ni sure ketara sebab kakak xde mask)
Dia : Nah....novel lagi satu...
SA : Eh...kenapa bagi lagi novel ni...saya nak pulangkan balik novel hari tu sbb dh pernah baca..
Dia : i tau u dah baca..sebab tu bagi novel lain..mana tau yg ni u x baca lagi...
SA : Nanti esok saya pulangkan novel hari tu eh...eh..jap...macam mana u tau i dh pernah baca novel tu?
Dia : i tau laaa...ada orang bagi tau.
SA : What?
Dia : ye....saya tau SA dh baca..ada org bg tau
SA : ( Terasa pahit air liur yg kakak telan)

Ohemgeee...ada mata-mata ke dalam FB ni
Korang tau..dia bleh senyum meleret macam nak bg tau kat kakak yg dia berjaya buat kakak gelabah puyuh pagi ni .Dia macam seronok plak tembak kakak bertubi-tubi ni...

Lepas tu...

Dia : Hari ni saya takde kat Hilton..saya kat Mutiara Damansara..saya rasa tak lama lagi deal lunch kita akan jadi kenyataan...
SA : Sebab? ( SA ko tanya sebab kenapa..sure dia dh tau SA tu stand for what..🤦🤦🤦)
Dia : Saya dh tau dh nama SA (oh god...😱😱)tapi saya nak bg tau masa lunch date nanti..
SA : (bertambah cuak kakak ni) Tapi i x pernah cakap setuju pun selama ni nak lunch ngan u..
Dia : Alaaaa...SA lunch je kot..its on me..again kalau u x selesa u ajak la kawan u..but perhaps i nak lunch ngan u sorang je.. (dia buat senyum comel😤)
SA : Ish ..ni yg i x suka ni..
Dia : Again...I suka!!! meh bagi no hp...
SA : Nanti la i fikirkan dulu
Dia : ok i tunggu ..nanti kirim salam kat semua follower u erk..
SA: aduhhhhh...merah muka guwe...

Conversation berakhir kat sini...orang dh makin ramai..

Oh MRT tolong la cepat sampai kat Mutiara Damansara....apesal lembab sangat ni?

Sampai kat Mutiara Damansara dia sempat cakap

Dia : Jangan fikir lama sangat tau..i tunggu..

Allah....budak Adam ni kan....

Hey....sape informer ni...alaaa...macam nak kantoi je akasia MRT ni....malunya kalau dia tau selama ni SA duk buat akasia MRT ni..SA rasa dia ni bukan kerja CIMB la...apesal santai nau pakaian dia hari ni..kasut pun sama santai...kerja bank leh pakai jeans and sport shoe ke?apa pun SA x puas hati ni...dia tau plak SA nyer follower...confirm kantoi ni..tapi dia x marah plak..macam seronok je..macam xde pape je....

ohoiiii...kakak seram dh..... Sapa INFORMER dia ni??

Sure ada informer kat dlm ni sbb ikut logik FB kakak ni PRIVATE so sure bukan friend x leh baca kan?





Korang rasa macam mana?

Ada yang suruh accept je lunch date tu...ada yang suruh bagi je no hp...hey..kalau korang kenal SA...SA ni jenis berhati- hati tau....serik plak rasanya...pada SA setakat kawan ok kot..lebih dari tu memang tak la..kenal- kenal la dulu bak kata kawan- kawan lain....haih....pening..pening...orang nak kenal pun pening kan..kalau muda macam dulu takpe la kot..ni dah tua dah...42 tahun dah tahun ni....siap ada yang PM cakap SA ni mengada- ngada..bagi je la no hp bukan senang pun...oiiii...susah la tau tak...masalah nanti...memang la SA bujang...tapi tu yang jadi masalah nanti...

10 comments:

  1. jangan bagi lagi kak..saya tak puas lagi layan akasia akak ni.. jual mahal kak..hihi

    ReplyDelete
  2. Pembaca blog ni juga ke? Camnelah dapat kesan sampai sini.

    ReplyDelete
  3. Ada informer tu SA.. Xlama lg lunch date

    ReplyDelete
  4. Harap2 happy ending akasia MRT ni

    ReplyDelete
  5. Kak SA..please lunch gi lunch date...tak sabar nak kenal sapa Adam hehe...

    ReplyDelete
  6. pegi lah kak lunch date tu, lepas tu terpulang pada akak nak bagi no phone ke tak...

    ReplyDelete
  7. Seronok layan cerita ini
    Tapi ahkak bukan informer ya...
    Wahhh adam tau follower yang aktif comment kat blog ni nampaknya......

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah