Tuesday, March 10, 2020

SA Dan Akasia MRT Part 10

Hi korang...

Haih...sibuk betul dunia SA korang ni...sejak wujudnya kisah Akasia MRT di FB SA kan.....korang yang mengikuti jangan serius sangat la kalau boleh...tujuan SA up kat FB tu sebab nak berhibur je pun..takde niat lain...dan jangan la mintak SA dedahkan muka Adam tu...dah la kisah tu kisah peribadi SA dan orang yang terlibat pun bukan memberi persetujuan kan..macam tak elok plak kalau selamba je tayang muka dia...lain la kalau dah berkawan dan dia setuju...ye tak..so..korang dah baca ke belum episode hari ni?Kalau belum baca boleh pi baca kat FB eh...kalau nak komen sila gunakan ayat yang beradab sebab ada yang takde adab letak komen kat situ..sebab tu SA private kan post tu agar kawan- kawan je boleh baca.

Jom baca episode 10

Misi kakak untuk mengelakkan diri dari bertembung dengan si Adam ni bukan mudah ye...dari malam tadi nekad dh..kakak kena mengelak jugak no matter what ..well korang bukan main kan sebelah Adam tu...tapi tu la..misi yang dirancang bukan lah semudah makan kuaci...😫😫 huwaaaaa....kakak sedikit lambat hari ni...ingat memang dia takde...puas kakak selit2 slowly dan berhati-hati agar x bertembung, sanggup naik coach yg jauh sikit asalkan x bertembung dengan dia..tapi sangkaan kakak salah..kali ni dia duduk sebelah kakak..πŸ˜–πŸ˜–πŸ˜–

Dia : Morning SA..
SA : Alaaaaa ( terkeluar ayat ni) Morning.....
Dia : Kenapa alaaaa...
SA : takde...tertinggal barang
Dia : Oo..saya bawakkan SA novel....kesian SA dh beberapa hari x baca novel kan
SA : Eh...knp susah2 ni...x yah la...i boleh beli sendiri..cuma xde masa je nak pi MPH...
Dia : Takpe...novel arwah Adik saya banyak...boleh je SA pinjam..lagipun SA cakap yang elok membaca dari main hp je kan?tu la x nak bagi no hp, kalau x boleh tgok novel mana yg SA blom baca..boleh saya bawakkan ( ayat pancing la ni..ingat senang2 nak bagi no hp?)
SA: (Tak terkata apa pun...novel dh ditangan)..thanks la awak..
Dia : Takde hal la...saya masih x tau SA tu stand for what...kalau saya tau nanti..deal kita tetap deal eh..
SA : Adam...tukar deal tu boleh x...
Dia : Eh mana boleh.saya tengah usaha cari ni..( sambil senyum)..kenapa..SA takut eh.. boyfriend marah?

Eeee...mamat ni kan..ditembaknya kakak bertubi-tubi...

SA : Haah..apa pulak kata boyfriend saya nanti ( thank god ada idea nak mengelak)
Dia : Mana boyfriend SA...takde pun...sepanjang saya perhatikan SA x pernah pun nampak SA dengan mana-mana boyfriend...(demmittt...ciss!!!)

Aduhhhhhh.....dia perhatikan kakak selama ni ke....nak kelentong apa lagi ni erk... SA belek novel ni...eh..tajuk dia MISI TERLAJAK CINTA? kenapa tajuk ni plak erk πŸ€”πŸ€”πŸ€” ishhh...apa yg dia cuba sampaikan ni...baca sinopsis  macam best citer ni...tapi SA x start baca lagi pun...

8.30 am sampai kat Muzium Negara, dia masih nak seiring sejalan dengan kakak..kakak jalan je..masa ni xde conversation..just kakak nak beli sarapan je kat area MRT sebelum laluan ke Hilton tu..

Kakak beli mee goreng..kakak memang ingat dia  dah gerak pi Hilton or whatever..tetiba...

SA : Berapa kak
Kakak: RM7 dik
SA : Jap eh...(amik duit dalam purse)

Tetiba....

Dia : Nah kak...saya bayarkan
SA : hey...x payah la Adam..
Dia : Takpe ..saya bayarkan..
SA : Nah amik balik duit ni...
Dia : Takpe...x payah..its on me today..
SA : Ishhh....Adam...nah amik duit ni...
Dia : Takpe...bye...jumpa lagi..ingat deal lunch eh...
SA : Eeee x suka la macam ni...
Dia : Saya suka!!!
Kakak : Ala dikkk....org belanja amik je....

Korang rasa???

Hari ni penuh rasa cuak la sepanjang hidup kakak..

Haaa nah..ni bukti akasia MRT kakak wujud bukan rekaan ye...ada plak yg pm cakap kakak kelentong readers dan followers ...ramai plak add kakak kat FB ni..takut kakak nak accept sebab ntah sape-sape kan...semua perempuan plak tu..


Novel arwah adik dia


Mee goreng dia bayarkan tadi


ini je dapat candid..


21 comments:

  1. Novel misi terlajak cinta.. Jeng jeng jeng hehe

    ReplyDelete
  2. biasa lah netizen ni..selagi tak nampak bukti sahih, selagi tu nak kecam..da dapat bukti kang, pun nak kecam gak..apoooo

    ReplyDelete
  3. Serius nampak Adam tu. Kasi pinjam buku lagi.

    ReplyDelete
  4. haha...jangan approve dulu sis. entah2 mata2 si adam...kikikiki...eh terburuk sangka pulak..muehehehehe

    ReplyDelete
  5. hahaha..abaikan jelah org yg pandai2 nak judge org ni. teruskan drama akasia ni tau. terhibur i yg dah lama tinggalkan zaman bercintan cintun ni. haha

    ReplyDelete
  6. dia mesti tunggu je SA dalam mrt tu kan, agaknya dia naik dari stesen mana ek kak... novel tu macam dah pernah orang baca ke macam baru kak hehehhe

    ReplyDelete
  7. makin teruja nak baca cerita akasia akak ni. haish, sweet ngat aih!

    ReplyDelete
  8. salah seorang yang add SA kat FB tu akak....... Nak baca Akasia MRT SA lah.......
    akak your silent reader kat blog....

    ReplyDelete
  9. apakah maksud disebalik tajuk novel misi terlajak cinta itu?hihi

    ReplyDelete
  10. Hai..misi terlajak cinta..mcm ada apa2 ja adam ni..

    ReplyDelete
  11. Rasa mcm Adam sedang baca blog ni tau......hahhahaha

    ReplyDelete
  12. All the best kakak! Hehe. Kita tak add kat FB tapi harap akak updatelah kat sini ye.

    ReplyDelete
  13. haaaa tajuk novel dah nak mengena tu hehehe. Treat him as a friend why not kannn.. tajuk: persahabatan Akasia bermula di MRT. Katakan lah kalau berjodoh.. tajuk: Jodohku bermula dengan Akasia MRT.. agitchu! hahahaha

    ReplyDelete
  14. Ada juga yang kurang beradab ye kak.. Nasib baik friend dengan akak.. Rugi owh terlepas Akasia MRT ini.. semoga yang baik-baik buat kak SA..

    ReplyDelete
  15. Nampak macam bersungguh-sungguh Adam ni.

    ReplyDelete
  16. ada baca pasal ni kat fb SA.
    ni details skit.
    "alaaaaaaa..." tu sure comel :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah