Saturday, March 21, 2020

Masakan SA Sepanjang 4 Hari Perintah Kawalan

Hi korang..

Korang ok ke tu? SA dah nak masuk fasa tepu dh ni...baru 4 hari...dh rasa racam 4 bulan uolla...so apa ae aktiviti SA kan..dari hall ke dapur pergi ke hall semula, bangun pergi naik naik bilik atas, pergi tandas, pergi hall balik macam tu je la rutin..huwaaaa....penat duduk, baring, penat baring berdiri plak...nak keluar depan rumah pun tak berapa nak berani....

So sepanjang 4 hari ni..SA jadi tukang masak dan bibik jaga anak buah SA...mami dia frontliner kerja kat klinik..so nak tak nak anak buah SA tu mmg duk ngan SA la...mulanya takde la susah sangat..tapi budak kan..dh bosan duk rumah...SA ni jadi kawan dia je la..kejap jadi model sikat, kejap jadi patung cendana...

So..ini la koleksi lauk pauk SA masak untuk hari ke 2-4 ni....esok-esok x tau la nak masak apa...


Daging Goreng Kicap


Peria goreng berlada

Ikan keli bakar 


Ikan kerapu & ikan kembong masak lemak cili api campur peria


Sayur sawi goreng


Telur dadar


Nasi goreng


Terung goreng berlada


Sup ayam


1 April nanti confirm la SA jadi macam dalam gambar kucing tu ha....rasa rasa macam dh naik je berat badan ni..nak timbang malas takut sakit hati..nak diet x boleh nak diet sebab duduk rumah je sure lapar...nak buat workout dh malas..nak keluar x boleh...kang workout dlm bilik kang kang  kecik kan..hahaha..banyak betul alasan la...padahal boleh je kalau nak bersenam..korang kalau takde idea nak masak apa boleh la tgok menu kat atas tu..mana tau kalau boleh jadi idea tgh buntu tu kan..

12 comments:

  1. Kalau tanya okay ke tak okay duduk rumah ni, Sis biasa aje sebab dah memang duk rumah kan...cuma agak kerjanya lebih le sikit, hari-hari nak kena masak sebab anak-anak semua ada huhuhu..kalau tak masak untuk diri sendiri ajee

    ReplyDelete
  2. boring gak duduk rumah..layan movie boleh kurang rasa nk mkn..ada budak kecik best gak, layan main2..

    ReplyDelete
  3. Kita yg dewasa ok lg..ank2 kecil la yg bsing nk gi jln2..nk gi jln2��

    ReplyDelete
  4. Kita ni memang hari2 dok rumah tapi bila kena berkurung rasa mati kutu juga. Mulalah teringin nak makan ABC lah, goreng pisang lah, nak lepak mamaklah macam-macam haha...

    ReplyDelete
  5. wah meriah lauk.. xpe SA lepas ni kena rajin bersenam jangan jadi macam kucing tu..hehe ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  6. Memang rasa beza terkurung langsung tak boleh keluar. Kalau keluar sekejap depan rumah jemur bawah matahari. Jangan kurang vitamin D sudah.

    ReplyDelete
  7. Akak ni nasib baik anak2 semua ada kt rumah..boleh la bersembang

    ReplyDelete
  8. Bila kena stay at home ni.. Mcm2 nk pk nk masak apa.. Rs mcm bln ramadhan sbb kt fb/ig org share gmbr makanan.. Bole la amik idea apa menu nk masak

    ReplyDelete
  9. hahahah please jangan jadi macam kucing tu...adoii!

    ReplyDelete
  10. Macam-macam menu Kak SA masak. Semua nampak sedap.

    ReplyDelete
  11. Sedap sedap menu akak. skang musim asyik lapar je duduk rumah. huhu..risau jadi cam kucing tu haa

    ReplyDelete
  12. ha ha ha ha takkan la jadik camtu, SA :)
    gebu naw,nanti Adam x kenal plak.

    daging masak kicap tu sesuai jadi first gambar. memukau memikat!!!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah