Monday, March 30, 2020

Masalah Hari Ini ~ Adab Dan Akhlak

Siapa Ena Jamli ni...🤔🤔🤔 macam takde je dalam friendlist kakak...ke dia dh unfriend? puas plak cari dari senarai follower kat Blog..pun tak jumpa gak...apapun sebagai seorang wanita dewasa kakak MAAFKAN awak at the first place. Mungkin salah faham sampai tak suka betul cara kakak ha...marah betul dia walau ayat-ayat dia bukan la dengan tujuan untuk mengecam.Cara menegur tu bagus cuma kakak nak jelaskan..blog dan semua social media kakak adalah personal kakak dan kalau Ena Jamli tak suka kakak x boleh buat apa. Tak perlu kakak terangkan selanjutnya memandangkan kakak tak rasa kakak buat dosa atau salah besar pun dengan siri-siri akasia atau post menu makanan. Awak dh buat keputusan yang terbaik dengan tidak mengikuti kakak dimana-mana platform. Kang sakit hati plak sampai depress..kakak jugak yang salah nanti..kakak bukan sesiapapun nak puaskan hati semua orang kan..sebagai wanita dewasa juga..kakak tak terkesan dengan email awak dan lillahitaala kakak x akan memalukan awak sebab kakak tidak pernah dididik untuk memalukan orang..terima kasih kerana awak UNFOLLOW & UNFRIEND kakak..semoga allah berikan ketenangan pada hati,jiwa dan nurani awak....wallahualam

P/S : Lepas ni jangan jilat ludah sendiri ye, pastikan jangan follow blog dan media sosial kakak sampai bila-bila..




Kepada followers SA...

SA hanya berkarya mengikut hati...blogging is my passion, kalau ada antara anda yang tak suka dengan cara SA berkarya, SA tidak mampu untuk menghalang. SA hanya insan biasa yang tidak lari dari melakukan kesilapan..dan SA tidak mampu nak puaskan hati semua pihak.

Sekiranya anda tidak suka dengan cara dan penyampaian SA. Anda boleh jer unfollow dan blocked semua media sosial SA. Tiada paksaan. Cuma tolonglah..usahlah menjadi negative. Tak suka jangan ikut..

Maafkan SA seandainya ada penulisan SA yang terlepas laku. SA maafkan anda lillahhitaala....

8 comments:

  1. Tak semua org suka kita.. Kita takkan mampu puaskan hati semua org kan kak.. Buat ja apa yg kita rasa betul. Bagi sy post resepi ataupun tidak berkongsi ttg perihal masalah negara bukan b'maksud kita tidak peduli.. Sy sendiri jarang share pasal isu2 skrg yg berlaku d'negara sbb semua org pun cerita pasal tu.. Cukup sekadar ambil tahu apa yg berlaku ja.. Blog sy pun sy tulis benda apa yg sy nak tulis.. Apapun perkongsian SA bgi sy semuanya baik2. Lau tak suka pun bole pilih nak baca atau tidak..

    ReplyDelete
  2. Tiada salah pos tentang makanan dan slot Akasia.
    Lain orang lain penerimaan.

    ReplyDelete
  3. Haritu ada baca kat FB yang SA up, tapi tak sempat nak komen panjang lebor...orang macam ni memang ada penyakit hati hitam, tak boleh nengok orang senang, lagi plak kalau kita ni up happy-happy, Sis sangat memahaminya, sebab dah banyak kali terkena SA...so now, lantakkan ajee, cuba nanti search kat FB ke IG ke, kalaua da nama tu, kalau tak kenal, kasi block aje SA...moga SA dalam lindungan Allah swt..

    ReplyDelete
  4. bertabah la SA...dh mmg suka kongsi apa kita masak ..tk suka tgk..unfollow je...tk susah kn..tp die plak yg nk follow kan..tk bermakna org tk share psl isu semasa tu tk alert ngan keadaan skarang tp kita bg ceria suasana dgn share gmbr masakan atleast org lain bole cuba...yg penting penerimaan org..kalo dh fikir negative jd la negatif..kalo pk positif jd la positif..tk suka..tk pyh follow..senang cite

    ReplyDelete
  5. yang peliknya, gambar makanan pun dia tak suka padahal sejak kita follow kak SA, memang akak selalu share gambar makanan pun...dan kita suka je tengok apa akak masak dan makan hari-hari...apooo lah orang ni...

    ReplyDelete
  6. ada baca gak kat FB ari tu masa Along cita, tak faham la. susah nak gembira kan org lain ni, blog kita..ikut suka la nak cita apa, kalu suka..baca, kalu tak suka..dah la. tak yah la komen mcm tu..kan?

    ReplyDelete
  7. Tak pe,kak. Sekarang ni fokus kepada yang betul2 suka baca penulisan akak je. Sebab setiap orang ada pendapat sendiri.

    ReplyDelete
  8. sejenis ada penyakit hati dia ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah