Monday, March 30, 2020

Menu RMO Day 11 Hingga Day 13

Hi korang...

Korang ok tak hari ni? SA harap semuanya sihat ye...semua kena sabar dengan dugaan ni kan..harap- harap negara kita semakin pulih dan kembali seperti sediakala. Makin sedih dengan pertambahan kes dan kematian..semoga semua yang terlibat beroleh kesembuhan. SA masih kekal berkurung, nak keluar depan rumah pun jarang2 dan boleh dikira dengan jari..perasaan takut tu sentiasa ada...kalau abah keluar pergi beli barang pun SA akan sediakan hand sanitizer, face mask dan air dettol untuk cuci kaki kat depan rumah. Lepas tu suruh dia terus pi mandi.

So hari ni SA nak update menu SA sepanjang Sabtu sampai sarapan untuk hari ni...menu lunch x sempat lagi la sebab Pak Zain tengah masak kat dapur. Tak jenguk dapur lagi pagi ni sebab SA dah bersapau depan laptop menghadap office WFH ni....jom tengok gambar. mana tau boleh membanu korang yang buntu x taau nak masak apa tu...

MENU SABTU


Ikan cencaru bakar


Kicap cili


Kacang botor goreng ikan masin


Sambal Sardine..Ayam Brand

MENU AHAD - ADIK MASAK


Ikan siakap sweet sour


Daging Bistik


Sotong Goreng tepung

BREAKFAST HARI INI - By Abah


Nasi goreng


Cekodok 


Sambal tempoyak mentah

Ini lah koleksi yang sempat SA snap gambar...memang tunggu Isnin nak update..Sabtu dan Ahad SA malas...dah hujung bulan ni dan dah sampai bulan maa malasnya..korang faham la kan...hahaha...apapun SA tetap nak ingatkan semua...#StayAtHome dan please jangan ingkar perintah PKP. Negara dah makin tenat dengan jumlah kematian dan pertambahan case. Jom sama- sama kita buat solat hajat semoga semua yang berlaku ini berakhir..Stay strong dna stay positive.. #KitaJagaKita

12 comments:

  1. aaa hari tu berniat gak nak buat ikan caru bakar cicah kicap gitu tapi sedihnyaa pergi maslee ikan caru takdeeee

    ReplyDelete
  2. wah..meriah menu. best best!!! lama x wat cekodok..cari pisang adventure tul la.

    ReplyDelete
  3. Semoga sihat dan jaga diri.

    ReplyDelete
  4. Sedap semuanya.PC nak jemur pakaian pun risau jadinya..

    ReplyDelete
  5. Sedap semuanya. Bertukar-tukar chef nampaknya.

    ReplyDelete
  6. rajin akak masak..menu pun smua best2..:)

    ReplyDelete
  7. Ermmm..sedap-sedap betul menu hujung minggu kak..

    ReplyDelete
  8. lapar balik dah tengok semua lauk ni.padahal baru lps lunch..huhu

    ReplyDelete
  9. mlm ni in shaa Allah resepi aida - ikan goreng, sambal tempoyak & sambal telur.
    anak2 x makan sambal tempoyak, SA.
    kena la buat sambal telur :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah