Monday, March 9, 2020

Majlis Doa Selamat dan Pot Luck Waris Mahawa

Hi korang...

Sabtu lepas SA sempat menghadirkan diri ke majlis doa selamat family sebelah Abah....sebenarnya doa selamat ni untuk Makcik dan Pakcik yang nak ke Mekah nanti buat Umrah, memandangkan trip Umrah tu di postpone sampai tarikh yang diberitahu tapi niat nak buat doa selamat tu diteruskan juga. Kami tak tempah catering atau apa cuma semua kena bawa pot luck...bawa makanan dari rumah..so SA bawak kari ayam...yang lain- lain pun bawa jugak lauk pauk masing- masing, bila dah banyak makanan tu terus cover makanan kenduri..alhamdulillah majlis berjalan lancar walau ada yang tka datang dan ada yang datang lambat...seronok sesekali berkumpul macam ni...cuaca pun cantik panas terik je...

Jom la tengok gambar....


Bacaan doa selamat dibimbing Abah SA sendiri, siap buat tahlil...


Lepak bawah rumah je...


Mereka- mereka yang hadir...


Makan time....


Udang galah masak lemak cili api...


Kari Ayam SA


Sayur Goreng


Pajeri Nenas


Ayam goreng kicap


SAmbal udang


Ikan siakap sweet sour


Rendang Itik


Seri muka..






Cousin


Semua cousin


Pak Ngah, Pakcik, Pak Teh


Mak Cik


Cubaan bergambar ngan diorang...erm...lupa padam bokeh



Ngan cousin yang sebaya


Ngan anak buah...anak cousin

SA tak lama pun masa ni...kul 2 lebih terus balik rumah Seremban..hahaha...bukan apa..mak nak dialysis kan...tu yang mengejar waktu...itupun sampai lambat sikit...so apa jer aktiviti weekend SA?
Takde buat apa pun...SA lebih banyak berehat jer..melayan anak- anak buah...bergurau senda...nak bergurau senda ngan anak dara sendiri....dia sibuk ulangkaji pelajaran...memang lately ni weekend SA memang tak kemana- mana dah....takde pun me time...hahaha..ikutkan tahun 2020 ni dah selesa dah nak me time..nak pi travel mana- mana pun...tapi datang plak virus Covid-19. Harap- harap cepat la virus ni hilang...cepat2 la vaksin dapat dicipta....

12 comments:

  1. Seronok kan bila kumpul ramai-ramai macam ni

    ReplyDelete
  2. Nak dekat bulan puasa banyak kenduri doa selamat.

    ReplyDelete
  3. bestnya kak, gather-gather gini makan-makan hehehe

    ReplyDelete
  4. Aduiii, semua makanan Nampak begitu menggiurkan, lagi2 udang galah masak lomak cili api tu

    ReplyDelete
  5. nampak sedap2 makanannya tu kak!
    sebab covid-19 ni banyak benda kena hold kan termasuklah nak buat umrah...huhuhu...
    moga semuanya akan pulih seperti sediakala...

    ReplyDelete
  6. meriah.. makanan nampak yummyyyyy

    ReplyDelete
  7. Duduk rumah je diam2..kalau nak beli barang2 pergi kedai yang bukan dalam mall.

    ReplyDelete
  8. rindunya moment kenduri2 kat kampung.. meriah & suasana sangat touched.

    ReplyDelete
  9. Wah.. Ada rendang itik.. Ohsem..

    ReplyDelete
  10. Sedap2 menu dia..udang galah tu..aduhai...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah