Friday, August 5, 2022

Tabung Dah Penuh...

Assalamualaikum...

Hi korang...

SA memang jenis suka menabung...semua duit syiling ke duit kerta seringgit atau 5 ringgit memang SA masukkan dalam tabung...tabung ni memang SA simpan kat office dalam drawer. tengah kemas- kemas...tempat kerja SA macam dah semak betul...terus SA tengok...eh.,.eh...dah penuh ye...hahahaha..Ini tabungan dari hujung tahun lepas ye...simpan skit lagi la kasi penuh betul- betul 2 bekas ni...hujung tahun bleh tukar dan masuk ASB.

Sekarang dah kena rajain menyimpan...Dania nak sambung belajar nak banyak guna duit...so kena start dari awal...




 

Kat rumah ada lagi 2 bekas dah penuh

Syiling campur- campur...

Jenuh nak mengira...nak hantar bank, bank x nak plak...apesal ntah...dulu ok je....

13 comments:

  1. kenapa bank tak nak ek?..Biasanya akak asingkan rm50 setiap nilai, bawa ke kedai mamak atau orang berniaga , biasanya mereka nak sangat tukar duit syiling ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang boleh je amik dulu kaka tapi lambat la..dalam masa 2 minggu macam tu lepas tu duit diorang transfer akaun...memang x la kan...ada sekali tu nyonya mana ntah nak tukar 4-5 tin biskut kering tu..diorang reject x nak amik..dah la berat kesian tgok dia angkut bawak balik

      Delete
  2. acara paling dana suka kira duit tabung

    ReplyDelete
  3. Bank tak nak kenapa..? malas nak kira ke..?
    Mesin syiling dorang kan ado..pelik ler..
    Klau bank tabung haji senang.. buat sendiri je..mesin syiling tu dia letak tepi..
    Klau bank lain xtau ada ke tak..

    ReplyDelete
  4. sekarang simpan siap2 untuk duit raya haha

    ReplyDelete
  5. I pun setat next month kene menabung

    ReplyDelete
  6. Kita pun buat juga cumanya tak tau bila nak penuhnya hikhik

    ReplyDelete
  7. wah bestnya.. saya kalau duit syiling selalu tukar dgn org kedai kak.. suka diorg dpt duit syiling byk2

    ReplyDelete
  8. bestnye perasaan bila tgk tabung dh penuh..

    ReplyDelete
  9. Sama..ayu pun ada tabung jugak..hujung tahun baru nak kira..
    Pelik je bank x nak...malas le tu

    ReplyDelete
  10. tabung labu kita bnyk duit syiling... duit 5sen dengan 1 sen lama la banyak...

    ReplyDelete
  11. Akak letak satu tabung kat tepi mesin basuh.. kadang budak2 ni dan bapak budak ni tak keluarkan syiling dari poket.. Jenuh mak dia yang check satu-satu. Geram gak dah jadi kerja kita hehehe.. kadang diorang main letak je syiling atas meja atau almari gggrrrr

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah