Monday, August 29, 2022

Gegirls Day Out - Ajar Sikembar Main Bowling

Assalamualaikum...

Hi korang...

Selamat pagi....semalam SA senyap aje kan...weekend SA banyak agenda plak...Sabtu majlis bertunang anak buah...anak sepupu SA sebelah Pak Zain...lepas tu hujan lebat...balik rumah dah petang....pas tu lepak la 3 beranak sebab Dania kerja sampai ke malam...

Then hari Ahad plak memang dh janji ngan adik SA si Lissa dan anak kembar dia Adeliya & Aressa...gegirls days out yg x gegirl sangat sebab Aydan and ayah dia last minute join ..Aydan la mungkir janji...dia nampak AEON Mall Seremban 2 terus dia mungkir janji nak ikut kitorang plak...bertuah tau budak tu ...

So..Aydan ngan ayah dia pi main game kat Kidzoona...kami yang gegirls pi main bowling ikut jadual asal...so main la sorang 2 games..this is the first time for the twins so dimaafkan la bola masuk ke longkang aje...cumanya lane bowling kat Aeon ni perlu di baik pulih la..teruk sangat dah...orang pro pun boleh kelaut...baling elok cantik...tp sampai half dh gelong lane tu...sebab tu SA suka main bowling kat Seremban Prima...



Sampai - sampai je tukar kasut dulu


Sebelum mula kita selfie dulu ye..


Okey Ibu diorang mula dulu ..


Kitorang kat blkg masih selfie..


Then mama plak..as usual posing dulu...posing is a must


Ntah bila Ibu diorang amik gambar ni...baru perasan


Balingan pertama mamalong Strike!!!!


Then ajar Adeliya plak...gaya dah ada cuma rentak blom jumpa..masuk longkang 2 kali balingan pertama 


See gaya mantap kan...SA rasa sebab lane dan keadaan bola bowling dh uzur la...bola dh sumbing2...


Aressa plak...Aressa kejap je dh dapat rentak



Aressa bersedia untuk balingan ke 2


Mengah oiii...lepas2 covid ni stamina x mantap


Separuh jalan games ke 2 SA dah penat dh...ye la mainkan untuk Adeliya plak...mencungap SA..Adeliya xde jiwa la ngan bowling...dia cepat fed up 


Tengok markah game ke 2 Adeliya...haha..half permainan SA mainkan sampai SA kecundang ..

 

Lepas je main bowling sambung main games plak...pas tu SA pi bank jap tanyakan kad kredit SA kena blocked, padahal SA x guna pun..SA bab kad kredit ni sangat discipline ..once guna terus bayar..masa.kat populer book SA nak bayar novel yang SA beli sekali x leh...nasib ada bank yang buka dalam mall tu...AEON Credit Card Centre la...sebab SA mmg guna Credit Card diorang...limit memang maintain...rupanya semua card credit AEON kena blocked and perlu ditukar..ni sebab masalah yg melibatkan CIMB dan Bank2 lain yang ramai menghadapi masalah hilang duit baru2 ni...eh bagus plak AEON ni terus blocked card credit diorang...lepas tu terus SA tukar personal details sekali..SA x dpt sms yang diorang hantar sebab diorang hantar ke no 012 yang lama....kenapa SA bertukar ke nombor baru ni x perlu la SA cerita...peribadi sangat dan SA kena jaga nama pihak yang terlibat...

Apapun lepas settle masalah credit card, dh buat yang baru dan tunggu je credit card sampai nanti. Tapi kena collect kat AEON Seremban 2, org tu risau kalau hantar kat rumah nanti x sampai....or orang xde kat rumah nak amik..seba diorang hantar nanti guna pos berdaftar...ke apa ntah tadi dia ckp...

Settle semua kitorang terus pi makan...itu kita citer kat entry lain eh.....

See ya next entry....

8 comments:

  1. Ian pun heboh ajak gi bowling..lepas game dia hari tu x gi lagi..busy ntah apa2 je

    ReplyDelete
  2. wah seronok la girls day out

    ReplyDelete
  3. lama dah tak main bowling nih, nanti ada masa nak pergi jugak... si Aiyan selalu main bowling dengan kwn2 kelasnya

    ReplyDelete
  4. lama tk main bowling..sronok tu girls day out

    ReplyDelete
  5. Lama tak main bowling kak..Last main kat MesaMall Nilai..sesekali bawak family macam nih best jugak kan..

    ReplyDelete
  6. Lama x main bowlingg... Nak ajak uyum main jgk la nnt.. Konpom ke longkang je nnt haha

    ReplyDelete
  7. wah bestnya..girls day out..blh happy2..:)

    ReplyDelete
  8. bestnya luang masa macam ni.. kembar dah besar2 ya kak.. bagus Aeon cepat bertindak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah