Friday, August 5, 2022

Kari Ayam By Pak Zain

Assalamualaikum...

Hi korang..

Yeay today is Friyaayy!!!!

Isnin ngan Selasa next week SA ada 2 hari online course...kat office jer...ye la..dah nak hujung- hujung tahun ni kena pi training untuk submit KPI nanti kan...kang tak complete plak...

Well balik kerja semalam...SA memang penat giler...ngan period painnya, dengan sakit kepalanya...dengan overthinking macam- macam...sampai rumah je Pak Zain cakap dia nak masak kari ayam...tapi ayam tu dia dah potong- potong macam nak buat sup ayam plak...so dia tanya pendapat SA...saje dia nak buat kari sebab dia ada beli roti pratha..so sarapan hari ni dia nak buat roti pratha cicah kari la....

SA cakap boleh aje la...buat kari...terus dia nak masak...erm..SA layankan aje...SA cuma tambah masak sayur goreng dan jugak goreng ikan masin tenggiri jeruk...makan kari memang best ada ikan masin kan...



Kari Ayam air tangan Pak Zain


Sayur goreng


Ikan masin tenggiri jeruk goreng


Ulam timun jepun...

 So...

Bekal hari ni SA bawak lauk kari ayam dan jugak sayur goreng...

Buah plak SA ada buah orange...

Nanti SA update tengahari nanti ye....ikutkan x nak bawak bekal..tapi lauk ada kan...bawak jer la....

9 comments:

  1. Sama la kita, kalau makan kari mesti lawan dgn ikan masin, tapi saya selalunya ikan kembong masin. Makin berselera kalau ada ikan masin.

    ReplyDelete
  2. Masaklah sup ke, kari ke, air tangan Pak Zain mesti sedap, kan.

    ReplyDelete
  3. walaikumslam kak, waduh buka blog akk time ni, terliur habis pulak saya hehe

    ReplyDelete
  4. Wahhh cedapnya.. Aini and aisyah berebut kaki ayam..haha

    ReplyDelete
  5. kombinasi lauk mmg terbaik la kak.. nampak pekat kari pak zain sedapnya

    ReplyDelete
  6. Pergh..gabungan yg mantap... tambah2 bab ikan masin tu...

    ReplyDelete
  7. kari dengan ikan masin perghhhh kecur liur !

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah