Thursday, August 4, 2022

Salah Ke Pakai Baju Beli Kat Shopee?

Assalamualaikum...

SA nak gelak hari ni..ada yang perasan baju yang SA pakai ni ada di jual kat Shopee...pas tu tu tegur SA...beli baju kat shopee erk..selalu nampak lalu lalang gambar baju ni kat Shopee. Nasib tak beli katanya..kalau beli sure sama...pas tu dia gelak...lorrr......

Amenda la...salah ke beli baju kat Shopee ke Lazada ke waima online shopping lain?

SA akan beli bila SA rasa berbaloi dengan fabric dan harga. Macam baju blouse SA pakai ni..SA suka material dia...tebal dan licin, sebenarnya tak perlu gosok pun tapi SA gosok je sebab dah biasa baju bergosok. SA suka turtle neck dia mencengkam sebab kelilingnya bergetah and dia grip kat leher. 

Kenapa SA selalu pakai baju atau blouse yang menutup leher SA? Sebab SA ada kesan tebuk kat leher. Masa SA koma dulu kan leher ni di tebuk...sebab tu SA tutup leher dan dah umur- umur ni leher kita takde la cantik sangat macam masa kita muda. Dah ada garisan dan dah ada double chin jugak. 

Ye SA masih belum bertudung...tapi x salah kot SA slowly ubah penampilan SA kan...ada je mulut2 puaka tegur SA ni dah 44 tahun tapi belum tutup aurat sepenuhnya...insyaallah masa tu akan tiba...dan SA akan buat seikhlas hati SA. X perlu keji x perlu mengata...dosa tau...bagi peluang kat SA ni berubah dari hati. Bukan la SA xde hati nak berubah..insyaallah masa tu akan tiba...

Macam kisah SA dengan sorang blogger ni dulu (nama dirahsiakan)...dia baik ngan SA..dulu selalu datang blog SA tinggalkan komen segala..Satu hari dia tegur SA dan bagi nasihat macam2, SA bertikam lidah dengan dia dan  sejak tu dia x datang bertandang dah kat blog mahu pun kat media sosial. Even SA teruskan sokong dia di blog dan media sosial dia tetap nafikan kewujudan SA...SA okey je..x amik hati pun....x nak tegur takpe...x nak komen takpe...SA pun x rugi...



 

SA pakai je baju jual kat online, x kisah baju apa..baju kurung pun SA order dan tempah online...xde masalah...x mestinya dari online takde kualiti...x mestinya x cantik...kita kena pandai la pilih yang mana sesuai untuk ke pejabat dan mana yang sesuai untuk kasual..

Baju mahal ok...baju murah pun ok...SA xde masalah....sekarang ni SA lebih utamakan keselesaan.

Baju mahal berjenama kalau x selesa tak guna gak kan...

But for me takde masalah pun baju beli kat mana...kalau sama pun..lalu lalang diorang tengok pun apa masalah...bukan duit diorang yang beli kan...

Pelik- pelik je perangai memasing...ke sebenarnya jeles sebab x leh pakai...

ok done bebel...hahaha..lega dapat luah kat sini...

13 comments:

  1. mungkin dia rasa lekeh kot beli baju di shopee atau lazada kak, bagi dana ok je kat mana pun janji kita rasa selesa dan harga dia berbaloi. Mahal dan berjenama tak semestinya elok dan selesa dipakai.

    ReplyDelete
  2. I kalau duduk kat Msia pun agaknya jadi penunggu tetap Shopee. Nak beli dari sini kos pos pulak kan. Pada I ok je beli kat memana, janji selesa dan tak kena scam sudah. Haha.

    ReplyDelete
  3. cum je tgl. cikla pun selalu li palazo kt shoppe, lawa jer

    ReplyDelete
  4. cantik je baju tu.. Sy pun kdg beli je kat shopee, lazada.. Doakan yg terbaik buat SA. semoga sentiasa dalam rahmat dan redha Allah.

    ReplyDelete
  5. kira ok lah tu beli Shopee. Saya pakai baju beli bundle je. asalkan pandai pilih, boleh je sesuaikan ikut keselesaan sendiri

    ReplyDelete
  6. Ehheehhh.... ada-ada jew ye SA.

    ReplyDelete
  7. tak salah pun haha. baju rm10 pun ada dekat shopeee kita beli je. jemput follow sini tau https://julietdiary25.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Biasa la SA...kita pun klu boleh beli..kita beli juga kat shopeee...senang..pilih..bayar..tunggu barang sampai...tak kuasa dah nak menapak dari satu kedai ke kedai kat shopping complex tu..cuma sbb saiz takde..takde la kita beli..hehehehehe..kena pegi kedai fizikal juga..

    ReplyDelete
  9. Yang penting kita rasa selesa kan, Kak SA. Tak kisahlah beli baju di mana pun.

    ReplyDelete
  10. beli kat mana2 pun okay asalkan mata kita berkenan hahhaa.. tapi kalau jalan2 terjumpa orang pakai baju sama ada rasa segan sikit knapa ya? hahaha

    ReplyDelete
  11. When you are fully ready 100 percent do it i will support you. Bertudung atas kerelaan sendiri bukan paksaan atau teguran org

    ReplyDelete
  12. kt shopee ada byk kot brg2 yg berkualiti. yg penting baju tu selesa kan SA.

    ReplyDelete
  13. saya pun sellaunya beli shopee je kak, beli murah2 aje yg penting selesa

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah