Friday, August 12, 2022

Post Covid

 Assalammualaikum...

Hi korang..

Hari ni merupakan hari ke 5 SA kuarantin di rumah...SA dah boleh turun bawah cuma SA kekalkan SOP. SA x turun lama la...SA pergi ambil air nak minum, top up air bawak naik atas dan naik atas semula..itupun SA tetap pakai face mask.. Then sembur setiap laluan SA dengan sanitizer gun...



Apa yang SA dapat rasakan sekarang adalah...sistem pertahanan badan SA agak lemah...naik tangga mengah...turun tangga mengah, jalan laju skit mengah dan SA rasa pusing....cepat2 naik dan lepak atas jer baring...

Jahat sungguh covid ni ye...SA xde selera makan tau....makan sesuap dua je...lepas tu kenyang....badan pun susut dah sikit...betul la kata kawan- kawan yang pernah kena...memang penat, memang rasa x selesa bila badan kita dah x aktif macam dulu...SA x pasti plak macam mana la perasaan mereka- mereka yang kena 2-3 kali malah ada yang dah kena 5 kali...mesti mental blocked kan...sebab SA dah rasa impact dia macam mana. Seumur hidup tak pernah kena demam yang teruk sampai suhu 40 darjah celcius...kalau demam biasa tu memang dah kena hantar spital. SA memang x nak pi spital kerajaan ...kat sini kes covid dia hantar HTJ...sebab tu la SA gigih turunkan suhu hari selasa tu....Hari rabu baru suhu normal semula....

SA rasa dah sihat, tapi SA x kuat....

Isnin SA dah mula kerja dah...x tau la macam mana nak hadap...dengan batuk semula ni.....penat nak fikir...


10 comments:

  1. semoga cepat sihat kak, mmg lama sikit nak pulih makan masa sebulan dua juga. sementara tu kuatkan badan dgn makan supplement seperti madu, habbatus sauda, etc. saya makan propolis so ada sikit ok bab semput tu tapi mmg makan masa

    ReplyDelete
  2. kena covid memang penat mental fizikal sebab kita kena jauhkan diri dari orang. jenuh bashkan towel dan lap badan sendiri. semoga kak SA segera sembuh

    ReplyDelete
  3. Semoga Kak SA segera diberikan kesembuhan dan dipermudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
  4. Semoga tiada kesan long covid
    harap2 sembuh sepenuhnya

    ReplyDelete
  5. Semoga badan akak segera pulih.. semangat.. dan lainnya.

    ReplyDelete
  6. Semoga diberi keafiaatan dan sembuh sepenuhnya, SA. Kena kahwin cepat kot, hahaha.

    ReplyDelete
  7. Moga SA kembali berselera makan untuk dapatkan semula tenaga yang hilang itu. Isshhh... jahat sungguh si covid ni tau.

    ReplyDelete
  8. memang take time post covid ni..be strong key...pelan2 je

    ReplyDelete
  9. post covid amat menyakitkan untuk sesetengah org.. tak kira umur pulak tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah