Saturday, August 6, 2022

Dua Cerita Satu Entry

Assalamualaikum...

Hari ni Sabtu yang best la...best sebab buat pertama kalinya dapat sarapan complete dengan anak dara tu...malam semalam balik kerja dia cakap esok ma Nia kerja masuk tengahari kul 1pm...ya allah rasa macam menang loteri (mcm la pernah main loteri) terus SA cakap kita sarapan kat luar la....dia okey je...Pak Zain terus tanya nak sarapan mana...eh..sabar..sabar....

Malam semalam dalam kereta masa Pak Zain jemput balik kerja dia kata xde lauk kat rumah..abah masak lauk ikan keli je..tapi abah dah siapkan sayur dan bahan2 untuk goreng...kalau nak tambah lauk boleh la masak lauk lain lagi... SA sebenarnya sakit gigi...tapi tengok Dania xde lauk nanti terus je la masak....



Ikan keli masak lemak cili api campur buah mangga..korang kalau nak tau..ikan sungai mmg gandingkan ngan yg masam2 bagi xde bau...selalunya mmg x bau pun sebab Pak Zain pandai cuci...


SA buat udang kertas goreng berlada cincai2 je...


Alamak..ni x ingat plak sayur sawi apa...nanti la tengok balik and update..biasa sayur ni cina suka makan



Kita combine menu hari ni la erk....2 menu je sebab sarapan pagi dah makan berat...SA baru jumpa tempat sarapan best kat Jalan Pantai..selalu lalu je x singgah..kali ni memang purposely sarapan kat situ...itu nanti SA up kat entry lain...

So memandangkan masing2 dah kenyang..SA masak ni je...sambal udang malam td ada lagi balance so x yah la masak banyak2..bukan ramai pun makan..Dania kang sure malam balik kerja x makan apa dh


Bendi goreng je...ingat nak pecah telur tp risau plak takut berlendir...


Ikan pelaling goreng 4 ekor je buat sambal merah...malas nak tumbuk2 bahan..kita hiris2 je...janji jafi sambal kan..kita buat dia apa ada hal..


Lepas ni SA nak rilex ...

Nak marathon tengok Masterchef yang SA dah rakam....

Rajin kang SA up entry sarapan pagi tadi ye....ni kang confirm tv tengok SA....

8 comments:

  1. fuhh banyak lauknya,, alhamdulillah... tapi kalau sy sakit gigi, makanan feveret kat depan pun tak lalu nak makan

    ReplyDelete
  2. Wah, mcm2 lauk SA masak. Untung Nia dapat makan mcm2.

    ReplyDelete
  3. Moga gigi SA cepat hilang sakitnya. SA minat Masterchef ye l. Selamat menonton.

    ReplyDelete
  4. Boleh try lah lemak cili api bubuh mangga...biasa goreng atau masak sambal je.

    ReplyDelete
  5. dalam sakit gg pun banyak plk menu akak masak..:)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah