Tuesday, August 30, 2022

Stuck Di KTM Bangi Akibat Banjir Dan Tanah Mendap Di Area Batang Benar

Assalamualaikum....

Hi korang...

Ya allah...penatnya SA...penat semalam tak hilang lagi...mengantuk segala ada...semalam memang dugaan untuk SA la masa balik kerja...memang KL hujan lebat semalam dari pukul 3pm. Tak sangka plak ada banjir ke..tanah runtuh ke sebab selalunya takde walau hujan lebat. Benda nak jadi la kan....bila semalam train dah setengah jalan di stesen Batang Benar tiba- tiba berhenti lama...SA relax aje la baca novel..terus pemandu buat pengumuman terpaksa patah balik ke stesen Bangi. Ah sudah!!!maka patah la semula train ke Bangi...SA dah buntu dah cuma tak panik la...yang lain- lain dalam train memang panik...dah start buat bising...kat luar masih hujan...

SA x pernah turun kat Stesen Bangi so tak tau condition kat situ macam mana kan....dengan gelap...dengan ramai orang....memang stress, pas tu pihak KTM buat announcement kata tiada perkhidmatan shuttle bas disediakan...lagi la SA pening fikir...

Tiber teringat adik bongsu rumah kat Bangi, cuma SA x tau plak rumah dia dekat ke tak dengan Stesen Bangi tu...dah la semalam anniversary dia...terus SA x jadi call...takut kacau plak...mana tau dia dah ada agenda ke apa ke semalam kan...Grab tak banyak..lepas tu memang mahal la..x berbaloi kalau naik seorang...kena cari orang lain share- share...dah malam risau plak bahaya kan...ada je yang cari orang untuk share- share naik Grab ke Stesen Nilai. Sebab train dari Nilai ke Seremban ada...check grab tengok mak oiii mahal gak...bukan berkira tau...cuma macam tak berbaloi...So SA call adik...bila SA bagi tau maybe nak cuba naik grab cuma kena cari orang untuk share- share...Adik SA marah...ko jangan mengada katanya...ntah siapa- siapa naik ngan ko...SA cakap la..xpe la sebab bukan sorang...marah dia...dia kata tunggu dia amik and plis share location...legaaa....lagi lega dia willing to send SA balik Seremban sebab tak jauh pun...

Jom tengok gambar SA sempat snap semalam...












Ramai yang terlibat...

Memang kesian kat yang mengandung, yang bawak budak kecik...

Dengan hujan...patut pihak KTM sediakan la shuttle bas..time- time kecemasan macam ni...itu kalau yang mampu amik grab? yang x mampu? takkan nak duduk je kat stesen tu kan?jauh oiii...Bangi ke Seremban.

Dalam pukul 9 malam adik SA sampai satu family...dia ajak pi makan dulu...Opick nak makan satay...so makan dulu dan SA decided belanja diorang makan...so kami makan dulu...dalam pukul 10 lebih terus balik Seremban..

Penat...seriously ini pengalaman pertama SA...terima kasih tak terhingga buat adik SA...kalau takde diorang x tau la macam mana...ikut SA..memang patah balik KL, sempat kot cari kelengkapan pape...check in hotel bajet..seluar bleh je pakai seluar kerja yang SA pakai kan...tapi Allah bantu memudahkan urusan SA...syukur....

Hari ni balik kerja nanti kena check dulu ngan KTM, perjalanan okey ke tak...kalau tak ok SA naik bas je la...jammed pun jammed la....janji tak stuck macam semalam...


9 comments:

  1. tu la tgk smlm bangi banjir....mmg panik la dh stuck mlm2 plak kan..nasibaik ada adik SA..yela riso gk naik grab tu kan dh la jauh...alhamdulillah dipermudahkan urusan SA

    ReplyDelete
  2. Tuler kak..smlm suami Aini kata bangi banjir, dengkil banjir more than 2meter..
    Sian KakSA dan kesian juga org yg dlm kesusahan..Klau Aini memang Aini panik nangis dh..
    Syukur adik KakSA ada di bangi..

    ReplyDelete
  3. Semalam di JB pun lebat hujannn.. baca gak video dan cite yang tersangkut macam SA ni ha.. tak sangka tenpat yg tak pernah banjir pun naik air kannn

    ReplyDelete
  4. Allahu..adventure nya...alhamdulillah dipermudahkan. kesian tgk suasana time tu. Ayu dulu pernah sekali kena..masa banjir kat serdang dulu...dlm bas..jammed teruk sampai leh turun lari atas jalan raya. sampai kul 9 lebih mlm kat sban..dah la puasa time tu..buka puasa pun dekat nak kul 9 gak la.memang penat sgt

    ReplyDelete
  5. dengarnya ada 6 buah rumah runtuh akibat tanah mendap....kesian dorangkan

    ReplyDelete
  6. sekarang musim hujan. Risau banjir je dan orang orang yang tinggal kawasan yang mudah dinaiki air ni. Semoga dipermudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
  7. mujur hari ini cuaca terang je jangan hujan esok pagi kan, kesian orang nak tengok perbarisan

    ReplyDelete
  8. Semoga dipermudahkan urusan Kak SA untuk pergi dan balik kerja.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah