Monday, August 8, 2022

Konon- Konon Nak Buat Steak

Assalamualaikum...

Hi korang...

Malam semalam punya cerita...sebenarnya ada masak 2 dish...kan semalam SA balik kampung and ambil pucuk kacang botor, SA masak dengan ikan kembung...macam biasa la masak lemak cili api...lepas tu SA ada perap daging tenderloin dari pagi semalam...konon- konon nak masak daging harimau menangis sekali x jadi buat daging harimau menangis...just buat jer grill...Dania suka la ni...sebab daging tenderloin takde lemak kan....

SA ada beli sos perapan daging kat Shopee, biasa la SA kan jenis cepat terjebak...SA beli 3 packs, satu dah bagi kat adik no 4 hari tu...so tak nak sos tu rosak..SA perap dari pagi semalam.....


Nampak ? nampak tebal kan tenderloin tu...


SA potong2 jer nak bagi dia empuk dan senang nak makan....

Sedap?

Ye sangat sedap....sos dia dah meresap masuk dalam daging kan...Dania paling suka la...ada sedikit balance SA suruh dia panaskan je...semalam ingat nak grill dalam air fryer sudahnya malas nak amik airfryer dalam store...SA grill je atas dapur gas....SA xde resepi nak share...sebab SA perap guna sos perapan yang dah siap...nanti bila2 SA buat lagi dan guna resepi SA sendiri, SA share ngan korang ye...

9 comments:

  1. Sedapnya nampak kak... Adoi tiba2 rasa nak makan dGing pulak dah🤣

    ReplyDelete
  2. ya Allah..terliur tgk daging grill tu. SA share la sos perapan yg beli di Shoppee tu.. boleh try juga nanti.. hihi..

    ReplyDelete
  3. aduh sedapnya kak oi, bila dah perap lama itu lagi sedap dan moist je

    ReplyDelete
  4. Sedapnyaaaa pepagi terbaca.. huhuuuu... Kalau juicy, lembut2 tu lagi sedappp... Kuah pun main oeranan gk tuh.. huhu

    ReplyDelete
  5. aduh sedapnya daging perp mcm ni lps tu grill..yummy

    ReplyDelete
  6. Wowww!! Slalunya bila rasa nak makan daging bakar2 camni mmg beli perapan instant je la heheh

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah