Thursday, August 11, 2022

WW~ Alhamdulillah Dah Negative...

Assalamualaikum..

Hari ni merupakan hari ke 4 SA di landa Covid 19..masih berbaki 3 hari lagi untuk SA kuarantin ..ikutkan bila dh negative SA dh boleh abaikan kuarantin, dh boleh tamatkan..sebab dh clear kan..tapi SA masih ada symptoms iaitu Batuk dan sakit-sakit sendi....x boleh tahan uiii sakit nya ..batuk tu x kisah la sangat sebab SA baru je pulih dari batuk...2 bulan batuk pas tu kena batuk lagi....yg sangat x tahan sakit sendi dan demam panas...ikutkan suhu dah 40°c dah masa mula kena tu...tapi rasa badan sejuk ..gigil2 dan gigi berlaga ngan gigi...gigih x pi hospital terus malam tu jugak 3 kali mandi bagi suhu turun..turun la sikit sampai 38°c


Selasa memang x bermaya...SA duk basahkan tuala and letak kat kepala...basah2 tilam..letak kejap je x sampai 5 minit tuala kering...bayangkan panas dia macam mana..

Masa ni la emosi x stabil sebab semua buat sendiri...kalau korang nak tau..Mak Abah pun demam panas...tapi diorang negative..dania memang negative la ..korang bayang la macam mana SA kat bilik atas ni menangis sorang2 risau kat Mak Pah dan Pak Zain..diorang demam tapi SA x dapat nak jaga diorang ...mental x kuat weyh ..time ni sape call memang kena ngan SA...

Tapi Pak Zain masakkan jugak makanan untuk SA dalam pada x larat tu..letak kat tangga lepas tu ketuk pintu....sedih sangat masa ni...x bermaksud nak menyusahkan tapi sebab x nak berjangkit kan...

Walau dh negative SA masih kena teruskan kuarantin sebab SA masih ada symptoms..hari2 jawab soalan kat MySejahtera....stress tau jawab soalan...jadi panik bila oksigen drop bawah 95...tabya adik..adik cakap jangan focus sangat as long as takde masalah pernafasan...cuma SA x cakap la SA panik dan diserang anxiety...

Now dh negative rasa lega...yang x lega sakit2 sendi dan batuk ni..takpe 3 hari lagi...lepas ni Sabtu SA nak mop bilik ni and sanitize...harap masa tu dh kuat dh ...

Doakan SA ye kawan2...dah sihat sepenuhnya SA singgah rumah korang macam biasa...


14 comments:

  1. Semoga SA terus diberi keafiaatan oleh-Nya ya.

    ReplyDelete
  2. Semoga cepat sembuh SA. Minum air masak byk2 ye, pengalaman saya byk membantu turunkan demam dan kurangkan batuk2. Harap2 bilik SA ada tingkap supaya boleh ada pengudaraan yg baik kat bilik.

    ReplyDelete
  3. Aduhai SA.... moga cepat sembuh ye sayang. Kesian Kak Amie tengok SA tak bermaya.

    ReplyDelete
  4. Kasih ibu bapa.. kasih anak. Saling. Alhamdulillah akak dah negatif. Tu paling penting. Syukur sangat-sangat.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah dah -ve..
    Semoga Allah kurniakan kesihatan dan rezeki yang berterusan untuk SA asbab menjaga ibu bapa.

    ReplyDelete
  6. Kesiannya tenguk gambar orang sakit
    Mudah2an cepat sembuhnya

    ReplyDelete
  7. moga cepat sembuh yer kak..aamiin

    ReplyDelete
  8. Semoga cepat sembuh
    Rabia lepas kena covid batuklah tak tahan nya.
    Pagi2 minum madu alhamdulillah ok dh

    ReplyDelete
  9. masa dana dulu dah lepas 7 hari baru dana cek, dana pun siap amik cuti lebih 3 hari... sebab badan masih sengal2... mmg amik masa lama jugak simptom post covid dana aritu... berbulan nak jadi rasa normal

    ReplyDelete
  10. selagi ada simptom, selagi tu kena rawat dan asingkan diri. memang stress masa kena covid sebab rasa macam susahkan orang. semoga kak SA satu famili semuanya sihat

    ReplyDelete
  11. dah negatif pun masih ada simptom ya.. ini yang menakutkan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah