Monday, August 1, 2022

Terjebak Mee Lidi Jenama Arona Gara- Gara Mak Cella

Assalamualaikum...

Tiap kali bertandang ke rumah Mak Cella, SA pasti akan terjebak dengan mee lidi yang Mak Cella selalu masak....bila dh terberkenan tu..mula la SA mencari ..mujur Mak Cella bagi tau kat mana nak cari dan beli..laaa kat shopee ada rupanya cuma kena cari by jenama bukan by nama Mee Lidi. Memang x jumpa la...

Gigih hoke SA godek2 Shopee...masukkan dalam cart...SA x berapa suka shopping kat Shopee lately sebab xde shipping free...rasa malas je...tapi kerana mee lidi, mee oat..SA tutup mata je...haaa nampak...jenis mudah terjebak memang cenggini.....bila jalan-jalan rumah orang x sah kalau x terjebak..yang terjebak tapi x dapat nak buat setakat ni kalau pi berjalan rumah Dana..tengok pokok rose dia..tengok pokok orkid dia ..jeles je SA..bila SA beli sure kena hijack ngan Pak Zain...x leh makan katanya....geram je tau..takpe..suatu hari nanti SA dapat gak beli ...tengok la nanti....



Bagus seller ni pack dalam kotak yang siap ada plastik keselamatan ..apatah nama plastik tu


Beli jugak mee oats sebab nak cuba


 

Harga xde la mahal mana pun..sepeket tu RM3.80 cumanya takde shipping free...

Takpe la...nak cuba punya pasal kan....

Bila nak masak ni?

Ingat nanti nak bawak bekal pi kerja...SA nak cari udang dulu...Selasa la kot... SA dh ada plan nak bawak bekal apa....pagi selasa nanti kena la SA bangun awal pagi untuk masak bekal mee lidi...hehehe....

Nanti SA share la kejadiannya ye....jangan hangat-hangat tahi ayam je SA....

SA teringin donut gebu ni....yang buat sendiri..x nak beli....dapnyaaaaa.....tapi nak buat x pandai.....

7 comments:

  1. rasa macam mana mi lidi ni kak..mcm speghettii jgk ke?

    ReplyDelete
  2. Dah tergoda jugak ni SA :D
    Syukurlah dekat Muslim Mart area sini ada, cuma jenama lainlah. Boleh jimat postage cost :)

    ReplyDelete
  3. Nak kene carik jugak niii. Hahaha

    ReplyDelete
  4. nanti share yg dah siap masak ek, nak tgk hasilnya...
    Ayu ada share resepi donut gebus dulu....dpt kat blog jugak..leh try..
    https://mummyayu.blogspot.com/2013/12/donut-gebu-simple-sedap-sesangat.html

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah