Tuesday, August 2, 2022

Serba Coklat Warna Hari Ni.....

Assalamualaikum...

Hi korang...

Lambat bersiaran...semalam busy bee..hari ni busy bee gak...ni baru nak lega skit...hari ni banyak nak buat payment and SA kena create GR...tinggi menggunung sebab admin cuti bersalin. So SA tolong la department Solar ni on behalf...takpe la..nama pun kerjasama kan...as long as boss SA dah bagi kebenaran untuk diorang mintak SA assist. So settle bab diorang...kerja- kerja hakiki SA pun dah settle...

Hari ni sampai opis pukul 8.00am..macam biasa lambat sebab jalan jammed..makin hari makin teruk..agaknya sebab tambang segala pengankutan awam dah naik mendadak ni ramai yang bawak kereta pi kerja...

pagi ni permulaan hari SA sarapan bihun...xde pilihan walau bukan bihun yang SA suka..terpaksa jugak beli sebab mee goreng dah abisss....then buat white coffee sendiri...zaman serba serbi mahal ni kena bawak dari rumah coffee, bekal tengahari, buah...so rasa sedikit jimat kat situ kan...





Nampak x tekstur bihun tu dikerat2...SAa x suka macam ni tapi terpaksa beli sebab dah xde apa kat food court...up drumstick...last2 bihun x abis....
 

OOTD SA hari ni...


lagi 1 hari nak makan steroid....yeahhh...


Hari ni SA serba dark brown...pants je light brown Massimo Dutti...lama x pakai..masa kurus ari tu longgar pants ni..bila dah tembun sikit ni eh..ngam- ngam plak...then pakai je...ada 2 helai seluar Zara SA dah x leh button...huwaaaa...kena alter ke apa...

SA akhiri entry pagi ni dengan sedikit pesanan untuk kebaikkan kita bersama...

"Jauhi sikap suka bertangguh dalam melakukan pekerjaan.SIKAP menangguh atau melambat-lambatkan suatu pekerjaan tidak digalakkan kerana ia bukanlah sikap yang baik.Lazimnya, kerja yang bertangguh atau sengaja dilambat-lambatkan akan menghasilkan output yang kurang sempurna"

Jumpa lagi next entry...

Adios Amigos...

15 comments:

  1. Semoga dipermudahkan urusan kita semua untuk bekerja hari ni.

    ReplyDelete
  2. Wah ...serba coklat,nasib baik minumannya bukan hot chocolate..
    Mihun tu overcook @ terlebih air kot macam hancur ja tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kot kak..x berapa ngam ngan selera SA...maybe dia rendam dalam air panas sebab nak cepat kot

      Delete
  3. SA makan steroid?? Dah nak abis ke makan nya tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Ako...pasal muscle strain, 2 minggu kena makan steroid...sebab tu selera makan macam ada bela saka...x leh elak...kalau x makan akan gigil

      Delete
  4. betul..buat kerja.last minit menambah stress......

    ReplyDelete
  5. Kita hari ni skip bfast sbb terlupa beli roti utk bekal hari ni.

    ReplyDelete
  6. saya lebih suka minum teh terutama Alitea (adik beradik AliCafe). Celup dengan biskut, itulah menu saya setiap pagi. Lama dah tak check gula dalam darah.....takut!

    ReplyDelete
  7. Manisnya SA dengan baju warna coklat!

    ReplyDelete
  8. Semoga kak SA sentiasa sihat. Saya pulak suka mihun gitu provided masak sedap la. Huhu. Drumstick nampak sedap

    ReplyDelete
  9. Naniey kalau kerja last minute memang hancur. Boleh nangis dan menggigil kalau last minute kena siapkan. Teringat masa study dulu assignment 2 minggu sebelum serah kat lecturer memang dah siap. hehe..

    ReplyDelete
  10. Alamak, saya baru je tangguhkan kerja mengemas balik bercuti baru ni.. hahaa.. Mood takda... Problem betul ni . Okaylah, insaf japp

    ReplyDelete
  11. Suka tengok skin kulit muka SA, bersih.. apa rahsianya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA sejak makan macam2 ubat ni Sis Lin, jerawat semua hilang...some more SA prep muka ngan serum setiap pagi ngan malam sebelum tido...serum pun terjebak beli kat Tik Tok, but serum tu bagus giler...seminggu guna dah hilang segala cacat cela...nanti SA share ye..baru botol ke 2 SA guna

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah