Wednesday, August 17, 2022

Medical Follow Up & Post Covid

Assalamualaikum...

Hi korang...3 hari SA senyap tanpa berita, melayan post covid yang masih bersisa, x tau la bila akan hilang semua ni...SA alami batuk semula, sakit2 badan dan vertigo...tak boleh tengok cahaya terang...terus jadi pusing..rasa x jejak tanah ke lantai ke...memang teruk SA kena dan kalau boleh cukup la sekali kena...lepas ni kena la sentiasa jaga SOP...kita dah memang hidup dalam virus kan...macam- macam kuman baru muncul dan tak bermutasi..

Selera makan lagi la xde...perut lapar tapi selera takde...x tau la macam mana nak buat...pening dah...SA layan je malas nak stress2....semalam SA pi KPJ Seremban untuk follow up...2 follow up sekali...senang citer...patut SA pi yang first hari Khamis minggu lepas, tapi SA positive covid kan..so postponed la ke semalam...



Lepas amik darah terus kena makan...tapi x abih...2-3 sudu jer..


Nescafe tarik


SA hilang 4kg...hahahaha.....


 

Keputusan follow up semalam...SA dah x perlu follow up yang kes Broncopneumonia tu...SA hanya perlu follow up untuk kes 2018 dulu je...platelet dah ok tapi doc nak teruskan follow up sebab nanti kalau stop SA x dapat dah bekalan ubat hypertension...hehehe.....walaupun SA dah takde hypertension kan...tetap dia tak nak stop kan follow up...sabar jer la...

Hari ni SA masuk office...2 orang positive Covid....haih....rimas ngan kes Covid ni...pi mana- mana pun x selamat...

10 comments:

  1. alahai..sian kak SA. sampai 4 kg turun. in sya Allah..harap2 makin ok lepas ni...

    ReplyDelete
  2. takpe kak layankan je, kalau badan rasa tak larat rilex jangan paksa. Memang ambil masa nak pulih seperti biasa

    ReplyDelete
  3. Selagi boleh berusaha. Jangan lupa istighfar banyak-banyak. Kalau tidak buatlah nazar kalau sakit sembuh 100%.

    ReplyDelete
  4. jaga kesihatan kak..moga sihat seperti biasa..aamiin

    ReplyDelete
  5. Semoga Kak SA sentiasa dijauhkan daripada penyakit berbahaya.

    ReplyDelete
  6. Take care SA... Malas nya nak gi follow up mgu depan

    ReplyDelete
  7. Take care KakSA.. suami Aini ms kene covid dulu sampai sekarang deria rasa n bau masih kurang.. katanya pro long covid tp x kene pd org lain..
    Selagi tak hilangnya covid selagi tulah kita masih tak selamat..

    ReplyDelete
  8. Sedapnya nengok Nes tu haa, Sis dah seminggu cut-off kopi dan gula, duduk rumah jaga Suami ni nak cuba cut-off semua.. nak mula rehat...

    ReplyDelete
  9. Allahu... jahat sungguh covid! Masih juga dia tak ada mata balik kampungnya untuk selama-lamanya.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah