Thursday, August 4, 2022

7.20am Selepas Tol Sg Besi

Assalamualaikum...

Pemandangan biasa setiap hari selepas tol Sg Besi...ni la yag hari- hari SA hadap walau bukan SA yang memandu...SA ada driver korang hado? . SA atas bas pun rasa semak dengan jammed macam ni...nak rasa tak jammed kena tunggu cuti sekolah...itupun tetap jammed jugak...

Biasa nyer SA akan terjaga dari tido...bila buka mata tengok kat tol Sg Besi...erm...sambung tido lagi la...sapae nak bagi masa tido best kan...selalunya jammed dari Sg Besi ni sampai ke Besraya, bas ikut jalan situ untuk shortcut masuk ke Jalan Istana..sama jer jammednya...especially nak masuk Jalan Istana tu...sebab tu 7.45am SA blom sampai lagi Pasar Seni...




Bila tempuh jammed macam ni rasa sakit hati tau...masa tu la timbul rasa nak pindah balik KL, nak sewa bilik semula..semua la..tapi bila fikir balik cost bertambah dan x leh jaga Mak Pah ngan Pak Zain terus rasa x yah la...biar la berulang...duit hanya habis kat tambang je RM400 sebulan dari sewa bilik dah tentu2 RM700 ke atas....kan...

Tabah betul diorang yang naik kereta pepagi subuh gerak ke KL ni...kalau SA agaknya...mau hari- hari nangis...
 


3 comments:

  1. kwsan ni mmg lejen, dari dulu jem sokmo waktu puncak...ada sorang ofismate yg berulang driving dari Seremban, tapi dia ejen, boleh masuk lambat, kekdg terus gi appointment...

    ReplyDelete
  2. Berapa jam tu baru sampai? Kita tiap hari dekat sejam jugak.

    ReplyDelete
  3. SA naik bas ke tempat kerja, ya. Best la kan? Saya dulu naik bas kilang juga ke tempat kerja. Tapi sejak dah kawen dan pindah ke belah seberang, naik kereta sendiri. Menghadap jem di jambatan pulau pinang adalah menu biasa pergi dan balik kerja. Awal awal dulu memang la tension mengejar masa tapilama kelamaan saya anggap ia satu kebiasaan. sebab itu saya akan pastika kereta di servis tanpa gagal, ada makanan ringan dalam kereta, ada botol air dan paling mustahak ada cd dan pemain kaset dalam kereta. Masuk sahaja dalam kereta memang berbunyilah pemain ini. Saya tak gemat sangat dengar radio tambah bila bab dj dok membebel.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah