Thursday, December 1, 2011

Chef Zam Zam...My Old Friend

gambar sumber Google

Tgh lepak2 Ahad ke Sabtu agaknya..aku leka ngan FB sambil2 tgok Masterchef Malaysia...tetiba....juri perkenalkan Chef Zam Zam ni...eh....aku kenal dia ni....mcm mana aku kenal?
ha..dulu kan aku PR kat Terminal one Shopping Centre Seremban...aku ada panggil dia untuk program Ramadhan..demonstrasi masakan...masa tu kalau x silap aku dia kerja kat Glory Beach Resort sebagai Executive Chef..
aku banyak kali la bekerjasama dengan Chef Zam Zam ni...the best part yang aku masih ingat tiap kali lepas dia masak tuh..makanan tu semua dia mesti bagi kat aku..dan tiap kali tuh jugak kalau ada apa2 function kat hotel dia kerja tuh..aku pasti di jemput..dan dia x agak2 akan ajak aku minum kat Glory Beach Resort kalau tau aku ada meeting ngan boss dia...best wooo..aku paling suka rojak buah dia...sekarang dah popular dah dia eh..nak2 plak dia dah kerja kat Ilham Beach Resort plak...
Chef Zam Zam..lama x pekena masakan chef..ntah bila la dapat bersua lagi...dia masak best wooo...sure nak lagi repeat ...so dah tahu dia kerja kat mana..apa kata nanti aku terjah dia..hehehehee...bukan nak makan free tau..actually as a friend kan..x salah menziarah...tp kalau dia nak belanja makan pun apa salahnya kan?

6 comments:

  1. oo..sama la kisah nya...Ayu pernah training ngan dia masa belajar chef dulu...garang gak tapi baik...

    ReplyDelete
  2. Shu
    - bab makan memang best dik..hahahaha

    ReplyDelete
  3. Mummy_ayu
    - ayu...kebetulan plak kenal org yang sama erk...ntah dia ingat kat kita ke ntah x..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah