Thursday, December 8, 2011

Darah Tinggi Naik Kalau Hari2 Macam Ni!!!

Asal hujung minggu jer sure problem ni timbul..x tau la sistem pengangkutan awam ni bila nak ok jadualnya..
dengan KTM problem..
bas pun dah ikut problem..dulu problem kita paham la bukan cuti sekolah..la ni..cuti sekolah lagi teruk nampaknya..bayangkan org nak kena berdiri kat situ 1-3 jam setiap jumaat..

 kalau dah lama sangat terpaksa la menyangkung kan?
kalau bawak henbeg jer takper la jugak..tgok yang lain2 tuh..
ada yang bawak beg besar..
ada yang bawak anak kecik...kesian tau..kalau mcm aku sorang2 xper..as a mum aku pun ada gak rasa kesian kat anak2 diorang ni kan...kalau turn aku sampai dulu dan aku pasti dia x dapat naik bas..aku tukar jer tiket aku tuh bagi kat akak tuh...aku tunggu next turn..pas tuh ada abang tu ckp..wah...u baik hati eh dik..org semua nak balik cepat..aku jawab jer.." cuba letakkan situasi ibu td tuh kat kita..mesti kita rimas anak merengek2 melalak mcm tuh kan..knp budak tu mcm tu?mesti tak selesa kan?mesti time ni time dia nak tido..kesian kat akak tuh..xper la..saya sorang2 lagipun xde apa nak kejar pun..
terus abg tuh senyum..kalau kita pentingkan diri pun x guna kan?
apa pun aku rasa sistem pengangkutan bas awam ni memang kena perbaiki perkhidmatan diorang la..
bas banyak..tapi schedule teruk..

3 comments:

  1. baiknya hati..kan bgus kalau semua org macam ni =)

    ReplyDelete
  2. huhuhuhu btol3...klu dlm komuter lg hazab...de org dukung ank kecik pong yg ddk tu slambe jek bkn nk bg org yg dukung ank tu ddk...di bantainyer tdo...kdng bdk tu smpi melalak2 rimas n lemas org rmai2 duk tolak2 die...huuuuuuu kesian la...x prihatin sungguh...

    ReplyDelete
  3. tension dowh mcm nni..
    mau stress

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah