Tuesday, December 6, 2011

Persediaan Menyambut Buapak

Macam yang aku terangkan tadi..andai duduk di tanah adat..masa bertunang guna buapak, maka sampai akhir nya selesai kenduri kahwin kena guna buapak jugak..aku pun sebenarnya tak berapa faham fungsi buapak ni yang sebenar..yang aku tau Buapak ni adalah ketua adat..dan kuasanya lagi besar dari Yang Dipertuan Besar..sahih atau x..aku x pasti...



 tabir lelangit..aku still x tau apa function eh tabir ni...
 tepak sirih memang wajib la kan..
signboard arah ke kampung aku sebelah kanan..lalu istana seri menanti..
cuma aku belum explore istana lama lagi..ada sorang budak tuh nak ikut aku..tak tau lah jadi ke tak..kalau dia nak ikut aku balik kampung..sure aku dapat terjah istana lama dan buat review..tgh tunggu decision budak tu la...heheheh....
copek Nazrul Azat oi buat keputusan...

2 comments:

  1. adat beradat org kuala pilah byk kan

    ReplyDelete
  2. memang banyak...tp pada yang tak paham tuh ckp mengarut jer..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah