Wednesday, December 14, 2011

Shopping Barangan Kenduri

Berkurun la plak nak buat entry..ni gara2 bz ngan meeting la..apa la...ishhhh....
ingat nak berwordless jerk..tp mcm x adil plak kan...x pernah2 hujung tahun aku mcm x cukup tangan..
kat bawah ni citer Sabtu lepas..pi Econsave bwk Mak Lang ngan Pak Lang shopping barang untuk kenduri umah diorang this week..

 ini budak bertuah sangat mengada ngan atuk ngan wan lang dia...rajin pun yer jugak..Wan Lang masukkan barang..dia pi timbang...pas tuh dapat la upah air kotak soya yang besor tuh 4 kotak...amboiiiiii...bukan main lagi eh..mentang2 cucu kesayangan..mcm2 la dia dapat...
 uishhhhhh...sangat murah ketam ni...RM14 hengget ker RM13 sekilo..xde la besar..sederhana..tapi masa aku angkat sekor..memang berat...maknanya banyak isi...x beli pun sebab tujuan utama memang nak beli barangan kering untuk kenduri jerk..
 ikan siakap...geram aku tgok..gebu2..murah jugak RM19.90 sekilo..sebelum ni rega eh RM24 sekilo mcm tuh...ni kalau  beli 2 ekor buat lauk perantin sok..ok ni kan?
sapa yang kena masak lauk pengantin..aku pada mulanya memang surrender sebab aku dah bertungkus lumus siapkan barang hantaran kan...tapi memandangkan kaki dan tangan x cukup..makanya
aku pun menjadi bidan yang terpaksa terjun tiruk la...adehhhhhh.....sib baik dah amik cuti Isnin tuh kan..kalau takkkkk....mak sentap Isnin tu nanti kalau kojer kan...
esok last aku kerja..Jumaat aku amik cuti..dan nak siapkan apa yang tak siap...
nak tgok hantaran aku buat tak?

6 comments:

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah