Friday, September 16, 2016

Ecowell Organic Cosmetic | Hyaluronic Asid & Aloe Vera Face Mask

Hi Korang...

Kita sambung lagi cerita tentang product review Ecowell Organics Cosmetik...sebelum ni aku dah cerita tentang pembersih muka dan penyegar a.k.a toner kan...Kali ini jom kita focus dengan Face Mask pulak...Face mask juga merupakan antara product asas penjagaan muka..tetapi face mask kita tak gunakan setiap hari..biasanya seminggu sekali atau 2 kali bagi tujuan melembap dan melembutkan kulit. Membantu membuang sel- sel kulit mati.
Yang penting..korang tak perlu risau sebab bahan- bahan yang digunakan dan terkandung dalam product Ecowell Organic Cosmetic adalah diiktiraf menggunakan bahan semulajadi organik..so..ianya sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Lembut meresap dan memberikan result terbaik untuk kulit muka korang dengan pemakaian secara berterusan.


Asid Hyaluronic & Aloe Vera

Fungsi utama Face mask adalah untuk menyinari dan melembutkan kan kulit anda selain
menghidrat, menyuburkan dan melindungi kulit dengan bantuan Asid Hyaluronic, Aloe Vera dan Vitamin B5. Mengurangkan kan garis-garis halus, meremajakan kulit dan menjadikan kulit kelihatan lebih muda dengan lapisan penambah kelembapan. Amino Asid Sodium PCA adalah terbitan humectant yang berlaku secara semulajadi asid amino, proline. Ia mempunyai air yang tinggi menyerap sifat-sifat semulajadi yang terdapat dalam struktur kulit. Ia juga membantu melindungi komposisi semula jadi kulit.

Kelebihan Asid hyaluronic

  1. Anti penuaan
  2. Mengekalkan kelembapan (1000 ml air setiap gram asid hyaluronik)
  3. Melembap
  4. Memastikan kulit anjal, licin, berkilat, bertenaga dan muda



Kebaikkan  Ekstrak Aloe Vera

  1. MembersihPanthenol
  2. Melembutkan
  3. Melembapkan
  4. Mengurangkan tanda-tanda penuaan seperti garisan nipis dan kedutan
  5. Memberi kulit penampilan yang sihat, muda dan cantik.
  6. Aktiviti penyembuhan yang kuat di peringkat epitelium kulit
  7. Bertindak sebagai lapisan perlindungan
  8. Membantu menambah kelembapan kulit.
  9. kualiti pemakanan dan antioksida menyembuhkan kulit


Kebaikkan Panthenol (juga dikenali sebagai Provitamin B5)

  1. Sebagai pelembap semula jadi dan sebatian pelinciran
  2. Menarik dan mengekalkan kelembapan
  3. Melegakan
  4. Sememangnya mengalakkan pertumbuhan semula kulit



Cara penggunaan

Cukup tekan 1 atau 2 kali . Ratakan untuk tujuan membersihkan muka di sekitar mata dan bibir. Tunggu 10-15 minit dan kemudian bilas muka anda dengan air suam. Untuk hasil yang lebih berkesan, gunakan selepas membersihkan kulit dengan pembersih muka ECOWELL .

Bahan-bahan: 
Aqua, 
Sodium PCA, 
Ekstrak Aloe Barbadensis Leaf, 
D-Panthenol,
Xanthan Gum, 
Sodium Hyaluronate,  
Ekstrak Chamomilla Recutita, 
Asid benzoik, 
Asid Dehydroacetic, 
Perfume.

** Bahan semulajadi dari pertanian organik

Bagaimana untuk mendapatkannya :

Korang boleh beli dari rangkaian online di bawah atau terus walk in ke mana- mana farmasi atau mall berdekatan dengan korang








Selamat Mencuba!!!!



8 comments:

  1. menarik!
    tapi saya tengah guna produk secretleaf..100% natural dan produk bumiputra..hehe

    ReplyDelete
  2. bestnyeee..mesti rasa segar je kulit muka kan..

    ReplyDelete
  3. Nampak macam mahal.. Tp kandungan yg ada antioksidan tu bagus.. Baiklah, nnti try survey.. Hehe..

    ReplyDelete
  4. Nak cantik nak lawa kenalah usaha kan.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah