Monday, September 26, 2016

Orang Bandar Pulang Ke Kampung..

Hi korang....
Masih cerita weekend...balik kampung sekejap tgok Mak Lang yang kurang sihat...sebenarnya aku dh lama tak balik kampung sejak mak buat bypass dan berkampung kat IJN 3 bulan lepas...menghirup udara kampung sangatemberikan ketenangan..dalam tempoh beberapa jam aje kat kampung macam2 aktiviti aku ngan anak dara aku buat...anak2 buah plak berkejaran sana sini..cuma sayangnya kat kampung dh habis musim buah..dapat kutip sayur2 kampung aje la....

Jom tgok gambar....hasil dari kamera hp aku yang cantik...


Org bansar yg jarang balik kampung..ini la kerjanya kutip hasil kampung bawak balik bandar...phuiii bandar la sgt...


Abaikan aku yg kelihatan macam gedik..pssttt..i kurus kan? Baik korang jawab kurus...


Kutip cili api...bawak balik KL...


Cantik kan..ini hasil HDR dari hp aku...macam kamera pro x?


Papaya biasa


Papaya luar biasa....


Rezeki kami..Mak Lang hidang cempedak goreng...isi tebal dan the best part ini hasil buah sulung....

2 jam kat kampung macam tak puas.. memandangkan mak tak leh jalan lama2 so akur la kena balik semula ke Seremban..nasib baik x jauh sangat Kuala Pilah dan Seremban....x sampai 1 jam dh sampai rumah dh..

Eh..nak tanya la..sapa orang NS kat sini...meh komen...NS kat mana?

11 comments:

  1. kito orang nogori..ke kg tengah penajis..heheheh

    ReplyDelete
  2. best kan balik kg kak..mcm2 xtvt blh buat..:)

    ReplyDelete
  3. amboih seronoknya dia.... msti rasa semua benda nk petik, semua benda nk belek ye kak...
    kt kampung mcm2 ada kan

    ReplyDelete
  4. Sesekali pulang ke kampung memang seronok kan.

    ReplyDelete
  5. Kurus...bestnya ada hasil tnmn. Kita ddk apartment ni. Semua stok beli je huhu

    ReplyDelete
  6. syoknya ada kampung... belah suami ekin ada kampung tapi dah lama dia tak balik.. dengar2 dusun2 kampung suami semua dah berbuah tapi balik kelantan tak pernah singgah

    ReplyDelete
  7. Kite org ganu.. Hehe.. Biras kite org NS..

    ReplyDelete
  8. Part balik kampung kutip hasil dari kampung, itu normal.. hehehe.. Kampung mak ai dekat Pulau Sebang, Tampin, tak jauh dari A'Famosa tu.. ;)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum,
    Sey orang nogori, Linggi; en. suami pun orang nogori, Rantau

    ReplyDelete
  10. Best balik kmpng kn. Sy pn klau dpt blik kmpng, seronok, tenang je rasa.
    Kita dduk kt ngori juga. Gemas. Heee

    ReplyDelete
  11. best dapat balik kampung..boleh hirup udara segar..nyaman dan tenang..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah