Tuesday, September 20, 2016

Eiduladha 2016| Rendang Daging

Hi korang...

Masih lagi x leh move on ni...ye la aku hanya dapat beraya masa aidiladha je...raya puasa kan tak raya...hahahaha...ok..selain hidangan rendang itik..kami sekeluarga buat jugak rendang daging...campur dengan paru lembu...kali ni rendang daging adik aku si Lisa yang masak..ni airtangan dia so aku tak leh nak agak resepi dia macam mana...yang penting rendang dia masak ni pun licin...haih semuanya yang licin..memang la..adik bongsu aku bawak balik sikit..aku for sure bawak balik pi opis...then ada tetamu yang datang jugak kat rumah kan...


masa di awal masak...dah letak santan...

ni masa adah masak....aku suka rendang yang tak terlalu lembab dan tak terlalu kering...

Orang NS kalau masak rendang tak podeh bukan orang NS la namanya tuh kan....
Rendang daging kali ni tak pedas sangat..mak pun boleh makan sikit..bukan apa mak kan baru je lepas operation...so makan nak kena pantang lagi..tapi nak elak dari dia kempunan bagi jugak la makan rendang seketul dua...kadang- kadang kesian gak tengok mak makan lauk lain...tapi tak boleh buat apa kan...mak kena berpantang...nanti bulan 10 nak pi check up lagi...harap- harap mak tak kena tahan ward la masa tu...

Korang masak rendang tak Raya Haji lepas? Rendang daging area korang sure banyak version kan....

7 comments:

  1. Sedap tu SA.....tengok gambo pun dah tau sedap. Nak nak campur paru!.
    Tak masak pun Raya Haji hari tu sebab akak bagi lauk. Cuma buat jugaklah rendang kerang sebab teringin

    ReplyDelete
  2. Rendang pedasss baru bestttt kan kak...

    ReplyDelete
  3. Kak Diamond raya haji tak beraya mana pon.. Dlm pantang lagi.. Tp MIL ada la bawakkan rendang tok daging batang pinang dari Ipoh.. ^_^

    ReplyDelete
  4. Raya haji tak masak rendang pun raya tido hihihihi

    ReplyDelete
  5. sedapnya rendang daging..lama dah tak makan rendang..daging pun banyak lagi deti..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah