Monday, September 26, 2016

Menu Best Lunch Tengahari Ahad...

Assalammualaikum...
Hi korang..semalam lunch aku masak lauk best...selera betul makan..ye la asyik masak ayam je kan....sesekali kena tukar menu...kalau balik kampung lagi best...segala macam sayur kampung bleh dpt..sesekali balik kg kan...

Jom tgok gambar makanan aku masak semalam..


Burung puyuh masak lemak cili api..ini yg gambar zoom


Ini version dlm kuali...


Sup cendawan campur sayur sawi...

Alhamdulillah sedap makan..goreng plak ikan masin..lagi laju bertambah..kalau balik rumah seremban memang aktiviti makan tak pernah gagal..waktu ni say bye2 pada diet..no more diet on weekend...
Nasib ko la labuuu......


11 comments:

  1. Lama tak mamam burung puyuh. Dapnyaaaa! Macam2 menu akk buat. Terliurr

    ReplyDelete
  2. Sedapnya masak lemak cili . Biasa makan yang goreng aje.

    ReplyDelete
  3. sedapnye burung puyuh masak lemak tu..lprrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  4. Kakak selalu perhatikan SA punya masakan tradisi memang mengancam mata memandang
    Itu belum dpt merasa. Sekali rasa mahu ketagih nak lagi haha...

    ReplyDelete
  5. Sedapnya dan sihat lak tu menu2 lunch ni patut nampak slim hehehe..

    ReplyDelete
  6. Nampak.menarik...walaupun saya sebenarnya tak makan puyuh

    ReplyDelete
  7. Ikan masin makan ngan nasik panas2 pon dah cukup urmh! Tambah pulak lauk mabeles cenggini, hui makan tak hengat ler jawab dia.. Kihkih!

    ReplyDelete
  8. Masak lomak cili api totap jadi pujaan hatiku.. ;)

    ReplyDelete
  9. Sy lauk puyuh skrng xlalu dh. Xtahu npa..

    ReplyDelete
  10. alahai..sedapyaaa puyuh..mak kite selalu buat goreng je..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah