Wednesday, January 10, 2018

Nasib La SA Di Buli Anak Buah..

Hi korang...

Rasa macam lama jugak SA tak share pasal anak buah kesayangan SA ni dan rata- rata korang yang memang readers blog ni memang kenal dengan Dida atau nama penuhnya Aleesya Qhaira Wilda yang debab dan cheeky. Bercakap mengalahkan orang tua..asal buka mata bangun dari tidur dia akan mula bercakap..Kadang tak faham ntah apa cakap nya.Pernah SA cakap awak ni Dida asyik cakap je..tak penat ke..dia jawab panjang lebar tak berhenti..pas tu gelak pas tu sambung cakap lagi...cakap dengan Dida ni kena hati- hati..kang dia kenakan kita balik..memang cakap dia bijak...padahal umur belum pun 4 tahun lagi...

Baru- baru ni SA balik Seremban. Balik sampai kat KTM Seremban tunggu la Abah datang jemput kan..masuk kereta je tengok- tengok ada Dida..erm...melekat la dia ngan SA. Sampai aje kat rumah korang tengok la...SA kena buli....korang tengok jer la gambar tu...korang pun rasa geram kan...mama dia ni elok je pose..dia buat muka plak..pas tu dah snap sibuk nak tengok gambar...bila tegur kenapa buat muka macam tu terus dia gelak...gelak terkekeh- kekeh nakal dia tuh...ayat dia yang tak tinggal tiap kali jumpa mama.."Dida sayangggggg mama". Tapi bila mommy dia balik kerja...dia cakap "Dida sayang mommy Dida..Dida tak sayang mama dah" memang geram je la ngan dia...








Gambar atas tu dengan skarf pokadot ala- ala Minnie Mouse dia punya..dia pakaikan kat kepala SA..pas tu yang dia request amik gambar tu..gambar baju pink tu pulak..mama dia ni belikan set Barbie Doll..bukan yang original Barbie. Kalau original mama tak mampu la Dida oii...hahaha...tapi pada dia asalkan Barbie dia suka la...tu gambar dia tengah sikat rambut Barbie dengan berus gigi....hahahaha...dah cakap kat dia itu berus gigi..bukannya sikat rambut..dia cakap takpe..boleh..Barbie tak nampak gigi sebab tu Dida sikat rambut guna berus gigi...nak kata apa..bila cakap je..jawapan dia lagi panjang dari kita...sebab tu SA cakap SA selalu kena buli....

Apa yang SA nampak..Dida ni sangat- sangat cermat kalau bab mainan..dia jaga elok2 dan susah nak tengok mainan dia rosak..kalau rosak pun dah lama nanti baru rosak..lagi satu mommy dia suka belikan dia happy meal dan kumpul mainan yang dapat. Selain dari Barbie..Dida ni suka Superhero..cakap jer la superhero apa..dia memang suka..tak paham la..jarang ada gegirl suka Spiderman, Boboiboy ke..tapi Dida suka...pelik kan?

Baju da pun banyak karakter Superhero...sabar jer la...

13 comments:

  1. suka je dengan spiderman dari kecik sebab spiderman kelakar

    ReplyDelete
  2. susah nak cari budak pandai jaga mainan sejak kecik. bagus adik

    ReplyDelete
  3. hahah...pandai pulak tu ..Mommy balik terus tak sayang mama..hahah

    ReplyDelete
  4. comel la dida.. pandai amik hati mommy dan mama..

    ReplyDelete
  5. Hehe comel la dida. Kak Sa pun comel pakai reen mickey tu hihi

    ReplyDelete
  6. Comelnya si DIDA & kak SA, saya juga sudah tiada anak-anak kecil, seronok juga melayan anak-anak buah jika sesekali berkunjung kerumah kan.
    Mereka memang suka benda-benda cute ni, cekak, beg figura, topeng dan jika yang lelaki mesti nak pistol, kereta, topi boboiboy tu huhu...

    ReplyDelete
  7. teringat anak saya Dhia. Sibuk nau nak cekak macam tu bawa pi sekolah huhu

    ReplyDelete
  8. laaa..belum 4 tahun ke dida ni..ingat dah 5 tahun camtu..haha

    ReplyDelete
  9. laaa..belum 4 tahun ke dida ni..ingat dah 5 tahun camtu..haha

    ReplyDelete
  10. owh.. kita yang tengok dekat skrin hp ni pun geram tengok dia.. gggrrrr.. acik geram dekat dida lah.. rasa nak geget.. hehehehe...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah