Sunday, January 28, 2018

Makan Roti Canai Berdua Pun Awesome...

Hi Korang...

Kalau la SA ni banyak cuti kan...benda yang SA nak buat adalah lepak relaks -relaks dengan anak dara SA tu..Peluang tu ada cuma keadaan tidak berapa mengizinkan...kadangkala SA ada banyak benda nak uruskan..kadangkala ada tugasan blogging, adakala nak kena jaga mak yang tak sihat..ada banyak la perkara yang perlu didahulukan macam masa cuti sekolah hujung tahun lepas..SA jarang dapat luang masa ngan Dania..kesian kat dia...tapi hujung tahun SA pujuk boss benarkan SA bercuti..hehehehe...anak punya pasal kan...insyaallah kalau takde aral cuti sekolah nanti nak bawak dia berjalan local je dulu...bukan KL...tp ingat nak naik Penang je..SA tengah simpan cuti ni untuk dia...cuma tak bincang lagi la ngan dia..Dania ni kalau bab berjalan dia ok je..janji berdua dengan dia...


suka sangat candid macam ni...


Set toast & omelette


Roti canai mama...


teh o dan teh tarik..


Anak dara kesayangan SA


jemput makan..

Kisah ni masa tahun lepas yang SA bawak dia berjalan ke KL..hehehe..entah bila nak habis citer ni pun tak tau la..masih banyak lagi gambar yang perlu di share..hahahaha...masa ni berdua sarapan dengan dia kat NuSentral..Dania memang suka aktiviti makan- makan kat luar macam ni...ye la..kalau kat rumah masa dia banyak habis dengan Atuk dan Uwan. Kadang makcik- makcik dia balik..nak keluar ngan ayah dia..memang susah la since ayah dia dah ada family baru kan..ni pun dah berapa lama dia tak jumpa ayah dia..sebab tu sebagai anak remaja adakala dia memendam rasa dan SA faham sangat perasaan dia..sebab tu SA selalu balik weekend untuk spend time dengan dia..cuba kalau SA ada kerja atau blogging job yang membuatkan SA tak boleh nak balik..dia punya merajuk tu...susah nak pujuk tau..dugaan besar bila ada anak remaja especially perempuan kan..SA memang akan sentiasa ada heart to heart talk bila nak tido..share macam- macam apa masalah dia kat sekolah ke..masalah dengan kawan- kawan atau pun masalah dengan pelajaran..Dania ni pemikiran dia dewasa sangat sebab tu SA dah boleh berkawan dan share everything dengan dia.Asal dapat keluar berdua even makan roti canai pun dah kira ok kan..kadang kesian gak ngan dia..sebab tu SA kena bersedia dari sekarang dari segi kewangan. Nak bawak dia pi berjalan jauh skit.

Korang yang ada anak remaja macam SA agak- agak ada rasa tertekan tak?

18 comments:

  1. Kalau makan roti canai saya suka banjir kak. Ada anak kecik pun kadang kadang tertekan. .Hahaha

    ReplyDelete
  2. Masing2 ada cabaran dia kak lagi2 masa tgh remaja ni. Mereka tercari2 identiti mereka dan memerlukan bantuan ibu bapa masa ni. Semoga dania terus berjaya.

    ReplyDelete
  3. cantiknya anak dara SA ni. bestnya boleh share everything dengan SA, sha dulu dulu takut takut nak share dengan mak sha sebab jarang jmpa sebab sha duduk dengan nenek

    ReplyDelete
  4. A simple thing asalndpt buat bersama tentu sekali bermakna kan

    ReplyDelete
  5. comel anak sedara SA. SA pun comel jgak. ain ada tiga anak perempuan, paling besar 6 tahun. tak boleh bayangkan lagi macam mana bila tiga-tiga besar remaja nanti. doakan yang terbaik je untuk depa.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.
    Dania anak yang baik.

    ReplyDelete
  7. garing nampak roti canai nye.. Berkeriuk perut ai tengok..ahaks!

    ReplyDelete
  8. family time memang best buat apa pun kan SA. Sedap nya roti canai

    ReplyDelete
  9. yes. it was a bonda bonding time, SA.
    kalu aida nanti, bertiga la.
    sebab anak dara ada dua.
    kekadang perlu jugak kan bonda bonding gini.
    cerita ceriti mcm kawan-kawan.
    gelak gelak. usik-mengusik. biar anak mesra dan selesa dgn kita kan :)

    ReplyDelete
  10. Lama tak makan roti canai, lapar la pulak tetiba.. hahaha.. Biasa lah SA anak-anak nak meningkat remaja nie, asalkan depa tak buat benda yang mengarut sudah kan..

    ReplyDelete
  11. bila ada masa dapat berdua memang best kan...Makin cantik bila dah besar ni...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah