Thursday, January 18, 2018

Cantiknya Gambar- Gambar Dari Huawei Nova 2i

Hi korang...

SA dah jatuh cinta ni...jatuh cinta pada kehebatan Huawei Nova 2i...apesal cantik sangat kamera dia ni erk.. application Bokeh dia tu sangat sharp dan setanding dengan DSLR dah ha...alaa...memang la kena pandai setting..tapi kalau dah takde kat handphone sendiri acaner..ke sebenarnya ada apps kat google Play Store erk? kalau ada nak la download.. 

Kepada yang komen- komen kata gambar2 tu lawa terima kasih la bebanyak..sebenarnya guna hp adik SA.. handphone lama dah rosak so husband dia belikan handphone Huawei Nova 2i dengan harga RM1200..untung la kan....berharap sangat ni dapat beli...gigih nak tunggu 2-3 bulan lagi...mana tau ada rezeki terpijak..masa tu nanti nak grab terus tak yah fikir- fikir dah...lagipun SA yakin harganya akan turun sikit nanti kan..hahaha...pas tu kang ada plak handphone baru keluar lagi...haih..pasaran gadget kan sekarang dah makin up to date...keluar satu gadget baru...tak lama tu keluar lagi yang baru...tumbuh bagai cendawan..lepas tu mula hati berbelah bahagi kan....

jom la tengok gambar dari handphone pinjam ni...














SA rasa la kan....rasa je tau...kalau ada rezeki lebih nak amik la Huawei Nova 2i ni....memang best la kamera dia..sebelum ni SA nak beli je camera canggih tu seketul kan..tapi kalau kamera korang tau la harga dah berapa.. boleh tercekik dibuatnya...bukan la tak nak beli...cuma ada benda lagi penting nak didahulukan..tak leh la simply2 beli kan..kalau beli berhutang rasa macam rugi plak..kalau swipe kredit kad pun berhutang jugak...erm..rasanya tunggu la sebulan dua lagi..kalau la ada rezeki lebih kan...boleh beli satu..kualiti gambar memang sangat- sangat penting untuk mereka yang bergelar blogger.

Sabar SA..2-3 bulan je lagi....doa banyak- banyak...moga ada rezeki....

33 comments:

  1. ohemmgeeeeeeeeee!! caantikkknya gambar!! patut la incek hubby dah hint2 tipon dia yg dah cam nak rosak tuuuu...dah 2-3 mggu ni kerap plak hintnyer..ahahahha

    ReplyDelete
  2. wah...kebetulan sgt kak..
    nieyl baru je dekat fb..tanya...
    oppo or huawei camera best...hihihi...

    ReplyDelete
  3. dlu gmbr bokeh bole dpt thru dslr...skarang hp pn dh bole kn..canggih222

    ReplyDelete
  4. memang mengagumkan lah. patut la ramai orang boleh tergila-gilakan huawei nova ni. saya pun dah macam terjebak ni. hehehehehe

    ReplyDelete
  5. cantik..saya pun tgh usya hp huawei gak..

    ReplyDelete
  6. Serious memang cantik miza dah start menabung demi nova tu. Adoi hai asbab camera dia cantik dari p8

    ReplyDelete
  7. huawei memang cun camera dia. hahaha betul tu SA tunggulah 2 3 bulan lagi mana tau dapat bawah 1000 ke

    ReplyDelete
  8. betul lah...mmg cantik kemre dia...

    ReplyDelete
  9. huawei memang cntik camera die..hrga pun cantik..hehe

    ReplyDelete
  10. tengah bodek laki suruh beli ... kekekeke

    ReplyDelete
  11. huhuh cantiknyaa kamera.. cantik juga harga nak beli haha

    ReplyDelete
  12. Memang cantik SA gambar dari handphone Huawei nie, Kak Sue pun macam terbekenan nie.. ehehe..

    ReplyDelete
  13. serius cntik gambarnye....leps ni bole consider beli HUAWEI plak....

    ReplyDelete
  14. Cantiknyaaa gambar. Fuhh berkenan pulak tengok 😍

    ReplyDelete
  15. cantik sangat SA gambar Nova 2i ni... sayangnya time dilah beli hp last year belum keluar lagi model ni.. InsyaAllah, ada rezeki SA dalam dunia blogging ni.. kumpul duit tu dapat la beli yg diidamkan nanti..

    ReplyDelete
  16. Moga dipermudahkanNYA dan dapat apa yang diinginkan.

    ReplyDelete
  17. Kolin pun dh pakai seminggu. Suka gilerrrrr

    ReplyDelete
  18. Cantik kak, bagus beli hand phone dari kamera. sebab seang bawa sekali gus dan xpayah susah2 nak buat transfer

    ReplyDelete
  19. Huawei nova 2i memang cantik cantik gambar dia

    ReplyDelete
  20. mmg cantik gambar camera ni.. terbaikk..

    ReplyDelete
  21. ada budget boleh beli ni

    ReplyDelete
  22. Baru setahun guna vivo v5 ni. Nanti thn 2020 la nk tukar kpd hp huawei pulak...

    ReplyDelete
  23. gila cantik gambar...nakcari jugak la bokeh tu...nak try pakai samsung ni

    ReplyDelete
  24. Huawei guna Leica utk kamera dia tu yg cantik gambar2 dia..dah aim lama tapi budget tak de pulok..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leica hnya utk hi end huawei je..mcm mate ngn p9 p10 je

      Delete
  25. Kita rasa nak huawei mate 10 pro..hahaha

    ReplyDelete
  26. Ahaa la! Ia punya gambar lawa sangat tapi ciktie duk berkenaan dengan Huawei P10 tu

    ReplyDelete
  27. Hihi..mula2 kita duk dengki dgn phone huawei p10 plus dia tu sebab bokeh2 ni la...sekali fon kita samsung c9 pro pun ada la bokeh2 ni...
    Sengal betul x explore btul2

    ReplyDelete
  28. wow... mmg cantik gambarnya.... apa all the bea SA...

    ReplyDelete
  29. Cantiknya.. Sha pun rasa cam nak beli satu..

    ReplyDelete
  30. memang cantik betul gambar dia. huawei di hatiku

    ReplyDelete
  31. Cantik gambar dengan Dania tu.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah