Wednesday, January 3, 2018

Si Kembar Mula Sekolah Tetapi Berpisah Kelas...

Hi korang....

Macam tak percaya je Si Kembar kesayangan kami sekeluarga dah masuk Darjah satu. Macam baru semalam jer kendong diorang berdua ke hulu ke hilir...macam baru semalam jer ibu dia lahirkan dia...cepat sangat membesar la budak- budak sekarang...semalam bermula sesi persekolahan baru Si Kembar dan mereka memilih bersekolah di sekolah rendah yang sama kakak Dania dulu.

Hari pertama persekolahan tak susah kata ibunya..senang aje diorang bangun ye la..kena betulkan balik time tidur diorang yang tunggang langgang sebab sebulan cuti sekolah kan..dan bila sampai masa masuk kelas rupanya si kembar berpisah kelas...sedih jer keduanya sebab diorang ni kembar seiras yang sangat- sangat rapat..tapi sedih sekejap ajer la..lepas dah dapat kawan diorang ok...


Bukan apa..Si Adik Aressa sangat bergantung pada Si Kakak Adeliya...diorang memang tak pernah berpisah..tadika pun sama- sama kan..namapun kembar so kemana- mana pun sama je la..tiba masuk darjah satu berpisah kelas..Ibu diorang cuba nak buat rayuan..kesian la kan...

Lagi kesian dan buat SA sedih sangat bila ibunya cerita jumpa balik time rehat..diorang berpeluk2 macam setahun tak jumpa...see...kuat betul kasih sayang diorang berdua tu...masa baca whatsaap Ibu kembar tu meleleh air mata SA...ye la..anak kan...walaupun anak buah...bila dipisahkan macam tu...memang satu perkara yang menakutkan la..biarpun kelas sebelah- sebelah je..mesti diorang rasa lain sangat kan...

Harap- harap rayuan ibu si kembar tu berjaya la...amin......

18 comments:

  1. Lahai kesiannya kembar berpisah kelas

    ReplyDelete
  2. selalu nampak kalau kembar mesti duduk satu kelas..Lagi2 darjah satu.ni dipisahkan memang dua2 akan rasa sedih la..

    ReplyDelete
  3. sian camtu. harap dapatla tukar sama2

    ReplyDelete
  4. mcm ank adik juga..bila masuk sekolah rendah kena berpisah kelas...sbb dr tadika si kembar sama2 kelas bila darjah 1 berlainan kelas riso la die tp alhamdulillah skarang dh darjah 3 ok ..smoga ank buah SA ok nanti

    ReplyDelete
  5. Laa kecian nya terpisah, kalau duduk satu kelas kan best

    ReplyDelete
  6. Kesiannya terpisah kelas ye, anak buah Kak Sue yang kembar tak seiras pun tak leh pisah kalau lelama SA..

    ReplyDelete
  7. Harap2 si kembar tetap happy pergi sekolah walaupun berlainan kelas, tp mmg rasa sedih la ...

    ReplyDelete
  8. Sedihnya baca....semoga berjaya....
    One day dorang akan start berpisah kelas jugakk cuma kalau boleh dah besar sikit lah kan~

    ReplyDelete
  9. kesianya. Harap rayauan berjaya InsyAllah

    ReplyDelete
  10. mmg kesian sbb kembar.. msti dorang sedih..

    ReplyDelete
  11. Selalunya kembar memang tak dapat sekelas

    ReplyDelete
  12. Laa kesiannya.. tapi bukannya kalau kembar biasanya dapat 1 kelas. Acamer boleh terpisah tu ya

    ReplyDelete
  13. Semoga rayuan ibu kembar dipermudahkan.. Sha yang baca nie pun sedih.. huhuhu

    ReplyDelete
  14. Sedih baca entry ni tapi takpelah.. berdoa moga urusan kembar berdua dipermudahkanNYA.

    ReplyDelete
  15. salam.. berjaya ke tak buat rayuan samakan kelas tu? anak saya pn sama diasingkan kelas, cuba berbincang dgn guru besar tp rayuan untuk satukan dorg 1 kelas di tolak.. sedih btl..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum ni diorang di asingkan..tp lepas buat rayuan alhamdulillah diorang skrg satu kelas..sebab nampak sgt diorang takleh focus bila berpisah..

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah