Monday, January 8, 2018

Dari Dapur Blogger Kaki Masak

Hi korang...

Memasak memang hobi SA..SA dan masakan memang berpisah tiada..mana taknya..boleh dikatakan hari-hari memasak..x kisah la menu apa pun..kalau balik Seremban pun SA akan masak..rasa memang sebati dah memasak ni...dari lauk yang susah sampai la lauk paling senang..korang pun tau kan SA pi kerja memang bawak bekal..macam tu jugak anak dara SA memang pergi sekolah bawak bekal..skrg dia pun dah mula masak yang simple-simple sendiri ..kadang atuk yang masakkan lauk untuk bekal dia..dia pun x cerewet bab lauk..apa je atuk masakkan memang dia makan je..

Sabtu lepas SA dh spam kat IG dan FB lauk yang SA masak..kebetulan mak yang tak sihat nak makan ayam kampung masak lemak cili api..SA dengan senang hati masak je..tak lama pun ambil masa masak sebab bahan-bahan memang dah sedia ada... sebelum ni pun SA ada share bahan yang sedia ada Abah SA dah sediakan..
Baca di SINI ..

Jom korang tengok masakan SA Sabtu lepas...

Ayam Kampung Masak Lemak Cili Api

Sayur Sawi Kerinting Goreng

Ikan Gelama Jeruk Goreng


Itulah 3 lauk yang SA masak... alhamdulillah habis sampai ke malam..hehehe..biasalah kan..ayam kampung memang sedap..kalau dapat yang betul2 ayam kampung liar yang orang kampung bela lagi best..manis dagingnya..cuma leceh la nak sembelih sendiri..buang bulu kan..tapi yang mencabar tu la yang paling best...kan..

Jumpa lagi next entry...


21 comments:

  1. ayam kampung masak lemak..yummmm

    ReplyDelete
  2. Mak nieyl suka la masak ayam kampung masak lemak xpun kdg² mak masak rendang...

    ReplyDelete
  3. Fuh! ayam kampung gulai lomak cili api pekat terangkat telan air liur Mrs. A tengok ngeh! ngeh! ngeh!

    ReplyDelete
  4. Tengok semua masakan akak terliur jadinya

    ReplyDelete
  5. untung laa perut sape yg dapat makan nehh..huhuh

    ReplyDelete
  6. wow...s edapnya SA... tgk terus lapar...

    ReplyDelete
  7. sedapnya kak..akk memang rajin msak. saya suka sangat

    ReplyDelete
  8. alahai sedapnya kak.. tetiba lapar pula saya ni

    ReplyDelete
  9. Ayam masak lemak tu cili api tu kalau ana ratah dgn roti je kak. Sedapnya.

    ReplyDelete
  10. Sedapnya lauk pauk SA masak, Kak Sue nie tak makan ayam kampung tapi tengok gambar SA nie macam sedap pulak.. kena cuba nanti nie..

    ReplyDelete
  11. Masak lomak tuh aishhh, memang rasa nakk je ni haaaa

    ReplyDelete
  12. ayam kampung tu bela sendiri ke kak? nampak kerap akak masak

    ReplyDelete
  13. lamanya tak buat ayam masak lemak cili padi.. org nogori kalo buat 2 baahan tumbuk jer kan.. kunyit hidup dgn cili padi.. hehehe.. jue buat letak bawang merah nak bg manis.. rasa mcm kosong pulak..

    ReplyDelete
  14. ikan masin gelama tu memang mengancam kena dengan lauk tu SA..

    ReplyDelete
  15. Nampak sodap tu, SA..especially yg ayam masak lomak tu..

    ReplyDelete
  16. Suka masak lemak tu.. Kuning memikat..

    ReplyDelete
  17. ayam kampung always sedap, SA.
    kat area kajang / cheras, ada servis anto ayam kampung siap bersih kat umah tau.
    best la. kakak-kakak aida sakan le skang masak dgn ayam kampung.
    sihat. sedap. and support bisnes org kita.

    ReplyDelete
  18. Ayam kampung masak lemak cili api memang best arrr.. ai luv it..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah