Friday, January 19, 2018

Bukan Satu Tetapi Dua Sekali......

Hi korang...

Apa perasaan korang kalau baju kesayangan korang rosak akibat kelalaian pekerja dobi? Nak dijadikan cerita kerosakan itu hanya di sedari selepas baju- baju tu di bawa balik ke rumah. Korang rasa apa? SA tak tau la nak rasa apa dah..semua perasaan ada bercampur baur ni...nak nangis nak jerit semua ada..sebab baju tu baju kerja favourite SA...SA kalau baju kerja memang jaga betul- betul..SA hantar dobi untuk gosok je..SA jarang gosok baju sendiri..sebab tak nak rosak laju je hantar sekali 25 helai baju untuk gosok sekali harung..memang tak check la masa kat dobi ambil terus sebab dah biasa pi dobi tu kan...Selasa lepas SA nak pakai baju tu..terkejut beruk tengok ada kesan terbakar dan koya..tapi elok terlindung di celah2 baju lain...sedih giler..beli mahal..last-last jadi macam tu..


Blouse jenama The Executive rosak dan koyak....

Pagi tadi plak SA nak guna baju kemeja satu lagi..sebab hari ni Jumaat kan so pakai kasual..sekali lagi SA terkejut..baju ni ok tak rosak cuma ada stained kaler kuning dan agak keras di bahagian butang tengah- tengah dada..cuba cuci tak hilang..ya allah..baju yang ni lagi mahal..jenama Banana Republic yang SA jaga selama ni betul- betul..sedih tak tau nak kata apa dah...rasa macam letih sangat..letih sebab benda yang kita sayang jadi rosak...


nampak tak stained kuning tu...

SA bukan sedih sebab apa tau..bukan sebab jenama baju ke apa..sedih giler sebab selama ni SA jaga..dah banyak kali hantar kat dobi yang sama tak pernah rosak..siap dry clean lagi..semua elok..sekali jadi macam ni...lepas ni memang takkan hantar la kat dobi tu..kena make sure check betul- betul sebelum balik kan..kalau jadi macam ni nak complain pun dah tak guna dah..dah beberapa hari dan confirm pekerja tu takkan mengaku...lepas ni biar la hantar kat dobi yang betul- betul professional..nasib baik dress SA 2-3 helai hantar tak jadi macam tu..kalau tak..memang teruk la SA pi hamun dobi tu...

18 comments:

  1. aduh, faham macam mana feeling kak sa sekarang ne. Miza pernah happen dulu sekali kira tu pertama dan terakhir memmang dah tak hantar dah.

    ReplyDelete
  2. kalu aida, sedih sebab ketidakjujuran pekerja dobi tu.
    kita byr, bukan free. da salah, kalau minta maaf pun maybe sejoks skit ati kita kan.
    sabo ye. maybe SA akan dpt rezeki di tempat lain. in shaa Allah.

    ReplyDelete
  3. SS pernah terkena mcm ni... hantar toto jadi koyak... last2 invest beli mesin basuh yang boleh cuci toto...

    ReplyDelete
  4. Aduhhh! Ciktie faham sangat apa yang SA rasakan tu. Memang sedih kalau disebabkan kita tak mengapa juga tapi ini disebabkan orang lain. Memang dah last la guna service dobi kat situ.

    Harapnya pihak dobi itu atau mana-mana akan lebih bertanggungjawab terhadap pelanggannya

    ReplyDelete
  5. Boleh minta ganti rugi ke kalau kes mcm nie SA ?

    ReplyDelete
  6. Ya Allah, along sayangnye...klo titin pun memang menangis tak berlagu kot...selama ni tak penah bw g dobi lg. sebab tkt jadi cmtu laa...sayg baju...hehehe....

    arap Along sabarnye...ade hikamh tu...nk suh beli bj br la tu.. :)

    ReplyDelete
  7. adeh..tak pernah hntr baju ke kedai dobi..mmg saya gosok sendiri je baju2 keja..tak konfiden..tkut jdi macam SA ni..tak pe la SA..lps ni jgn hntr kat situ lagi..Lepas ni kalau dah amik baju, check dulu sblm keluar dari kedai dobi..

    ReplyDelete
  8. Kesiannya kak SA.. sabo ye.. kalau saya dah lama g komplen kt Dobi Tu Kasi puas hati

    ReplyDelete
  9. Sabarlah kak. Biasa la tu. Bila kita dah terbiasa dengan kedai tu jadi macam ni pulak. Kalau kita yang iron sendiri jadi macam ni pun rasa down giler apatah lagi orang lain

    ReplyDelete
  10. Sayangnya SA.. kalau Kak Sue pun sedih, marah semua ada.. silap-silap pi tanya balik kat dobi tu..

    ReplyDelete
  11. Kalau saya pun frust gila kak. Baju yg kita sayang jd mcm tuh. Jahanam terus baju dibuatnya..

    ReplyDelete
  12. Allahuakbar. Sabar ya kak SA. Kalau jadi kat aina pun aina geram.

    ReplyDelete
  13. Faham perasaan sis SA.. Kita jaga.. Bila orang yang dibayar buat macam nie memang geram..

    ReplyDelete
  14. huhu....kena report jugak SA, sekurang-kurangnya mereka akan lebih berhati-hati kemudian nanti.

    ReplyDelete
  15. mesti pekerja tu tau yang dia dah rosakkan baju orang,takde perasaan berslah kan..hadoiii...sayangnya baju tu

    ReplyDelete
  16. memang marah la kalau baju yang kita sayang, cuai kan. kesian SA

    ReplyDelete
  17. Kesiannya kat SA.. :(
    Takut sebab tu tak nak mengaku salah.

    ReplyDelete
  18. Of course kalau ika ada dekat tempat SA pun ika akn sedih. mcm mana kita jaga sebaiknya baju kita. dpt kat org yg halai balai cm senang je rosak em

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah