Tuesday, January 30, 2018

Pengalaman Makan Durian Musang King Di DurianBB Park

Hi korang...

Bagai pucuk dicita ulam mendatang..SA berkesempatan join KENDURIAN di DurianBB Park Jalan Imbi KL last week..SA dan rakan blogger di jemput untuk makan durian dan memang sedap giler semua jenis durian tu...ada yang first time SA makan macam durian D197 dan D13. Yang lain pernah makan la macam D24 dan Musang King . Sorry SA memang tak mahir bab gred durian..korang tanya la gred dan harganya memang SA tak tau sebab masa ni kami semua hanya perlu update di social media tentang event ni dan takde pun info tentang harga. Maybe ikut harga di pasaran la kot kan..macam Musang King tu la..antara durian termahal...takut nak beli kan..tapi kalau dah pencinta durian sure beli jugak sebab keenakkan durian Musang King tu...

Jom la ikut SA tengok gambar yang sempat SA rakam kan..


Signboard di pintu masuk


Musang King Egg Roll biscuits antara product yang dihasilkan di sini


okey organizer cakap kena makan dari kiri ke kanan...sebab makan yang light dulu baru last sekali Musang King...sebabnya?tak nak terlalu muak...ye ke?


second plate


Warna menarik..rasa pun sedap


third plate


D24 atau XO dan D13


Korang nampak SA berpeluh2 makan durian?


Muka happy makan Durian banyak


antara yang SA dah makan...lepas tu panas badan...padan muka den


Tak tau durian apa tapi berat giler....


Antara Durian dengan Gred terbaik kot...jenis SA x tau..


Jangan tanya SA ni durian jenis apa...xde label so SA x tau..


Pose SA dan maskot durian...weyyy...berat oii durian sebiji tu...


SA dan maskot Durian 


Rakan blogger aunty Lily dan Family...


Antara blogger dan orang ramai yang hadir menikmati Durian


Dodol Durian antara product yang di jual di DurianBB Park




Okey cukup dah....SA dah tak nak makan durian dah...dah muak dah...kita tunggu tahun depan plak la...

Korang yang nak makan durian dengan gred yang terbaik...korang boleh terjah DurianBB Park..tak susah mana pun nak ke sini...on kan aje waze...hehehe..tak tau la nak guide korang cane nak ke sini..diri sendiri pun sesat sebab tak pernah sampai pun area ni.Dah la parking jauh giler...but betul..SA gigih ke sini walau agak jauh...bukan sebab nak makan durian sangat. Tapi sebab janji...manusia berpegang dengan janji kan...lagi pun kenal Stella dah lama..dah dia ajak makan durian..SA memang tak tolak la...

21 comments:

  1. Sedapnya ada banyak jenis durian

    ReplyDelete
  2. Jelwsnya..tengok buah durian tu lawa je...memang nampak sdap tu

    ReplyDelete
  3. Pcl tak sempat pandang produk lain dah.. yg tau makan durian musang king sampai nk muntah.. gila kan !

    ReplyDelete
  4. Sedpnya doriannn....bestla dpt merasa musang king

    ReplyDelete
  5. Sedapnya dapat makan durian dari gred-gred terbaik...:)

    ReplyDelete
  6. Rasa macam SA berada di China...kenapa mereka (penganjur) tak hormat bahasa kebangsaan kita? Semua label bertulis tulisan cina...saya bukan la seorang yang racict..tetapi bukankah segala label dan bunting di negara malaysia kena dalam bahasa malaysia kemudian barulah boleh ditulis dalam bahasa ibunda di bawah tulisan bahasa malaysia...begitu lah pada pemahaman saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya xde apa nak komen bab ni sebab di luar bidang kuasa..saya takde hak untuk huraikan pendapat anda..segala yg anda nyatakan diatas boleh diajukan kepada pihak penganjur sendiri...terima kasih

      Delete
  7. untung nya SA.....kita tak pernah muak dan jemu makn durian...hehe

    ReplyDelete
  8. Bestnya, dapat jemputan. durian my favaourite.😋

    ReplyDelete
  9. Ya allah...sedapnya kak..terliur kita kak

    ReplyDelete
  10. Sedapnya Ya Allah...sampai rasa kat tekak ni

    ReplyDelete
  11. Oh nooo ahkak tak kuat... Kak SA bestnya tgk durian semua Tu sure sedap nya lahai

    ReplyDelete
  12. Syoknye makan durian... Tahun ni belum pekena durian lagi.

    ReplyDelete
  13. tak reti nk bezakan durian...cuma gred musang king ni mmg berbeza..isi dia perghhh..terbaik.. tapi rega dia luruh selai2 rambut.kekekeke

    ReplyDelete
  14. amboiii..best nya makan duriannnn..penderaan mata ni

    ReplyDelete
  15. Kalau ai.. emm.. ai hanya mampu tunggu dalam kereta jelah sebab tak makan durian.

    ReplyDelete
  16. Durian memang buah kegemaran rakyat Malaysia.. Tapi bila dah timbang kilo nie, memang bercinta sikitlah nak membeli.. Kikiki..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah